Radna skupina za Žnjan definirala plan aktivnosti

0

Stručna radna skupina za Žnjan koja se sastala u zgradi splitske Gradske uprave definirala je plan aktivnosti i obveza svih razina vlasti u postupku zakonsko – planskog uređenja prostora Žnjana.
U sastavu radne skupine bili su državni tajnici Dunja Magaš i Danijel Meštrić, pomoćnik ministra Zdravko Vukić, načelnica Sektora za prostorno uređenje Ines Merćep ispred Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Domomir Pavelić, načelnik Sektora za inspekcijske poslove te Frane Radelja ispred Splitsko – dalmatinske županije i gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima među kojima su bili pročelnici te gradski vijećnik Davor Grčić.

Donesen je zaključak kako će se plan aktivnosti predstaviti gradskim vijećnicima na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća zajedno sa cijelim nizom odluka koje je potrebno donijeti radi uređivanja nesređenog prostora žnjanskog platoa.

Stručna radna skupina za Žnjan je informirana da će se Vijeće za koncesijska odobrenja sastati u najkraćem roku te donijeti Plan upravljanja pomorskim dobrom, a sve u svrhu boljeg i transparentnijeg upravljanja pomorskim dobrom, ali i reguliranja privremenih rješenja za 2018. godinu.

U tom kontekstu raspravljeno je o tipiziranim objektima do 12 metara četvornih s pripadajućom otvorenom terasom čiji tipski projekt će odobriti nadležno Ministarstvo i Gradsko vijeće.

Građevinska inspekcija je izvijestila o tijeku te izvršenju odluke o uklanjanju nelegalnih objekata na Žnjanu. Primljena je i informacija o uplatama za koncesijska odobrenja za godinu 2015. i 2016. godinu po opomeni koje su gradske službe uputile korisnicima pomorskog dobra.
Sljedeći sastanak stručne radne skupine za Žnjanski plato održat će u drugoj polovici ovog mjeseca.