Hrvatska s Finskom na Rujevici

0
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija u pretposljednjem, 9. kolu I skupine kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u 20.45 u Rijeci dočekuje Finsku.

Uoči posljednja dva kola, Hrvatska i Island imaju po 16 bodova, Turska i Ukrajina po 14, Finska 7, a Kosovo 1 bod. Kako ima za 5 bodova bolju ukupnu gol-razliku od Islanda, Hrvatska bi s dvije pobjede izborila izravni plasman na Svjetsko prvenstvo.

Tri su boda imperativ, od ključne važnosti za naše ciljeve. Ne dvojim da će ovo okupljanje riješiti pitanje odlaska na Svjetsko prvenstvo, gdje nam je i mjesto. Igrači su mobilizirani, svjesni su trenutka, i najviše će se pitati nas, najavio je izbornik Ante Čačić.

Finska je u naletu, igra jako dobro. Fizički su čvrsti, moćni u prekidima i očekuje nas iznimno teška utakmica. Morat ćemo biti ona prava Hrvatska s početka kvalifikacijskog ciklusa. Dobro smo radili, dobro se pripremili i sada moramo to pretočiti u uspjeh na travnjaku, poručio je kapetan Luka Modrić koji će odigrati svoju stotu utakmicu u dresu reprezentacije.

Prvi međusobni susret Finske i Hrvatske odigran je prije točno godinu dana, 9. listopada 2016. u Tampereu. Hrvatska je slavila 1:0 golom Marija Mandžukića u 18. minuti. Nakon što je u prvom kolu na svom terenu remizirala s Kosovom, a potom nanizala pet uglavnom minimalnih poraza, Finska je nanizala dvije pobjede, protiv Islanda i Kosova, također s po 1:0.

U isto vrijeme sastaju se Kosovo-Ukrajina i Turska-Island. Hrvatska će u posljednjem kolu u ponedjeljak u Kijevu igrati s Ukrajinom, Island će ugostiti Kosovo, a Finska Tursku. Pobjednik skupine ide na Svjetsko prvenstvo, a osam od 9 drugoplasiranih reprezentacija u doigravanje.