Oproštajno pismo Ante Čačića

0
Foto: facebook.com/Sir-Ante-Čačić

Nakon remija protiv Finske u Europskim kvalifikacijama za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018, Ante Čačić više nije izbornik hrvatske reprezentacije. Od javnosti se oprostio emotivnim pismom, koji prenosi HNS.

Od početka izborničkog mandata govorio sam da niti jedan pojedinac ne može biti ispred interesa reprezentacije, pa tako ni izbornik. Razumljivo je da smo svi nezadovoljni rezultatima koje je reprezentacija ostvarila u posljednja četiri mjeseca čime je kompromitirala svoje šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Bez obzira na raznorazne objektivne otežavajuće okolnosti u ovom razdoblju koje su imali utjecaj na naše rezultate, svjestan sam odgovornosti izborničke pozicije i kroz tu prizmu doživljavam odluku vrha Saveza.

Zahvalio bih čelnicima HNS-a na povjerenju – uistinu mi je bila velika čast biti izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije. Pamtit ću puno lijepih trenutaka, posebice s Eura 2016. na kojem smo razveselili sve dobronamjerne navijače i ljubitelje hrvatskog nogometa. Nažalost, nismo bili pravi u protekle četiri utakmice i ostat će mi žal što s ovom reprezentacijom neću imati priliku krenuti po dobar rezultat u Rusiji.

Želim zahvaliti svim igračima na kvalitetnoj suradnji – bilo mi je zadovoljstvo voditi momčad takve kvalitete u kojoj egzistiraju uistinu dobri, pozitivni momci. Naši reprezentativci s velikim ponosom i strašću nose hrvatski dres – nitko im to ne smije i ne treba dovoditi u pitanje. Međutim, nije im lako funkcionirati u postojećem okruženju.

Zahvaljujem i svim članovima užeg i šireg stožera koji su uložili svoje znanje i veliki trud za uspjeh reprezentacije, a hvala i navijačima te predstavnicima medija koji su pozitivno, konstruktivno i s ljubavlju prema reprezentaciji pratili Vatrene.

Novom izborniku Zlatku Daliću čestitam na imenovanju, a njemu i reprezentaciji želim puno sreće u Kijevu s nadom da ću iduće ljeto zajedno s drugim navijačima gledati Hrvatsku u Rusiji.