Premijer Plenković u radnom posjetu Splitu

0
Foto: pixabay.com

Premijer Andrej Plenković posjetit će Podstranu, Divulje, Split i Marinu kod Trogira.

U Podstrani će premijer u hotelu Le Méridien Lav Split  u pratnji ministra prometa Olega Butkovića, sudjelovati na konferenciji svjetske trajektne industrije – 42. godišnjoj Konferenciji međunarodnog udruženja putničkih brodara “Interferry”.

Potom će premijer posjetiti Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju u Divuljama. Ondje će, uz načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, generala zbora Mirka Šundova, glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu i ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje, nakon obilaska mješovitoga postroja vatrogasaca i pripadnika OSRH koji su sudjelovali u gašenju požara, nazočiti plenarnoj sjednici “Požarna sezona 2017.”

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na sjednici će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Potom će se održati prezentacije Državne uprave za zaštitu i spašavanje te prezentacije Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije s naglaskom na požar na splitskom području od 17. srpnja 2017.; Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije s naglaskom na požar na šibenskom području od 1. kolovoza te Vatrogasne zajednice Zadarske županije s naglaskom na požar na zadarskom području od 20. – 21. kolovoza 2017.

Plenković  će obići Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju.

Plenković će se na kraju posjeta sastati  sa županom  Blaženkom Bobanom te s gradonačelnikom Splita Androm Krstulovićem Oparom.

Premijer će u 16 sati  na groblju u Marini kraj Trogira, uz pratnju ministra obrane Damira Krstičevića i ministra  branitelja Tomu Medveda, sudjelovati na obilježavanju 22. Obljetnice pogibije general bojnika Andrije Matijaša Pauka, priopćeno je iz Banskih dvora.