Zadar u Skoplju stigao do prve ovosezonske pobjede

0
Foto: pixabay.com

Košarkaši Zadra upisali su prvu ovosezonsku pobjedu. U 3. kolu ABA lige Zadrani su u Skoplju svladali prvaka Makedonije MZT rezultatom 85:80.

Zadar je do trijumfa došao serijom 7:0 u zadnjoj minuti. Nakon što su domaćini poveli 80:78 tricu je zabio Špralja, a potom su poentirali Knowles i Božić za zasluženo slavlje Zadrana. Preston Knowles je bio najefikasniji kod Zadra s 25 koševa, Mislav Brzoja je dodao 17, Luka Božić 16, a Ive Ivanov 12 koševa.

Luka Božić je s valorizacijom 32 postao MVP 3. kola ABA lige. Za 40 minuta potrošio je samo osam lopti za 16 poena, dodao je 9 skokova i 4 asistencije, a uz to iznudio i 8 prekršaja.
Preston Knowles je odigrao najbolju utakmicu u dresu Zadra. Amerikanac je ubacio 25 poena, uhvatio 5 skokova i ukrao 8 puta loptu, što mu je bilo dovoljno za valorizaciju 29 i drugo mjesto iza Božića.

“Vrijedna pobjeda. Moram čestitati mojim igračima što su ostali do kraja u utakmici i pokazali jedno jedinstvo te pamet u trenucima odluke. Trijumf u Skoplju nam je veliki poticaj za naprijed. Ovako želimo izgledati i igrati svaku utakmicu, čvrsto i organizirano. Nadam se da ćemo i sljedeće dvije utakmice koja nas očekuju ovog tjedna odigrati na visokoj razini”, kazao je trener Zadra Aramis Naglić.

Zadar u četvrtak u 2. kolu Premijer lige u 19 sati dočekuje Zagreb,a u subotu u 17 sati u dvoranu “Krešimir Ćosić” stiže Partizan u okviru 4. kola ABA lige.