Premijera predstave “Stonoga Goga”

0
Foto: PR

Predstava „Stonoga Goga“, druga ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split, bit će izvedena u petak 20. listopada u 19 sati.

Predstava je nastala prema tekstu Andrijane Grgičević koji je nagrađen na Natječaju Mali Marulić za najbolji tekst 2016. godine.„Stonogu Gogu“ na scenu smo postavili s Teatrom Poco Loco (Renata Carola Gatica, Maja Katić, Zrinka Kušević, Goran Guksić), sada već našim stalnim suradnicima iz Zagreba.

Predstava je manje forme, namijenjena najmlađim gledateljima, prikladnaza izvođenje u kazališnoj dvorani ali i dječjim vrtićima. Poduzetni smrdljivi Martin, otmjena leptirica i disciplinirani mravi samo su dio šarenog šumsko-postolarskog svijeta koji se – jezikom, slikom, ritmom i rimom –otkriva u priči o stonogi Gogi, velikoj ljubiteljici mode i poklonici cipela. Živjela bi Goga bezbrižno da se jednog dana nije susrela s gladnom pticom od čijeg je napada jedva izvukla živu glavu, ali je ostala bez cipela. Nezadovoljna novim, bosonogim životom, Goga kreće u potragu za onim što smatra jedinim blagom, a pridružuje joj se jedan puž koji je sretan i bez cipela.

Za likovnost predstave zaslužne su Renata Carola Gatica i Florencia Troisi, glazbu su skladaliIvana Đula i Luka Vrbanić, a oblikovatelj svjetlaje Lucijan Roki. U predstavi glume i lutke animiraju glumci GKL-a Alin Antunović, Ivan Medić i Branimir Rakić.

Ovu moderna basna nakon premijere igra u subotu 21. listopada u 17 sati, a ulaznice se mogu rezervirati telefonom i kupiti na blagajnikazališta ili online www.croatia-tickets.com.