Pobjede POŠK-a i Juga CO, Jadran izgubio od Jadrana (HN)

0
Foto: Radio Dalmacija

POŠK i Jug CO ostvarili su pobjede protiv crnogorskih klubova u 3. kolu Triglav regionalne vaterpolo lige dok je splitski Jadran izgubio od imenjaka iz Herceg Novog.

POŠK je nadigrao Budvu s 11:7 (3:2, 2:0, 3:2, 3:3) uz tri gola Marina Delića i 9 obrana Marija Podruga. Mogli su domaći i uvjerljivije slaviti, ali tri minute prije kraja pri vodstvu 11:5 Vuleta u kontri nije zabio pa su gosti s dva pogotka ublažili poraz.

Zadovoljan sam, osim što smo u prvoj četvrtini brzopleto primili dva gola iz kontre. Pozicionu obranu smo odigrali na visokom nivou, čvrsto, oni nisu imali ideje kako da je razbiju. U napadu smo propustili nekoliko pravih prilika pa mi je žao da je razlika samo četiri gola, a ne 7-8. Imamo uravnoteženu momčad, spoj starijih i mlađih igrača, dobro se slažu i zna se tko što igra. Realno smo za sredinu ljestvice, a možda i koju poziciju više. Ako budemo ovako igrali i ako nas zaobiđu ozljede, bit ćemo u gornjem dijelu ljestvice, rekao je nakon utakmice za Radio Dalmaciju trener POŠK-a Damir Polić.

Jug CO je slavio u Kotoru protiv Primorca sa 16:9 (4:1, 4:3, 3:2, 5:3). Fatović, Rašović i Benić bili su trostruki strijelci, Bijač je imao 8 obrana. Rutinska pobjeda, u završnici druge četvrtine bilo je već 8:3 i Gospari su mirno priveli posao kraju.

Najzanimljiviju utakmicu kola prema očekivanju su odigrali splitski Jadran i hercegnovski Jadran Carine. Završilo je 8:10 (2:1, 3:3, 2:3, 1:3). Power je zabio tri gola, a Anić je imao 6 obrana. S druge strane Kandić čak 11. Domaći je Jadran bolje počeo i tri puta imao dva gola prednosti, 3:1, 4:2 i 7:5. Pri tom su rezultatu Splićani dvije i pol minute do kraja treće četvrtine imali i napad s igračem više. Nisu ga realizirali, nakon čega su gosti u posljednjoj minuti u razmaku od samo 38 sekundi izjednačili na 7:7. Na isteku prve minute četvrte četvrtine, Kriještorac je u kontri zabio za prvo vodstvo gostiju, 7:8. Izjednačio je Jerko Marinić Kragić tri minute prije kraja, ali su sljedeće dvije akcije gosti zaključili zgodicima i u samo 43 sekunde stigli do konačnih 8:10. U završne dvije minute nije bilo golova.

Dogodi se to u sportu. Igrali smo protiv jako kvalitetne ekipe, koja kažnjava svaku pogrešku. Igračima ne mogu ništa zamjeriti, borili su se do zadnjeg trenutka. Nije lako kad se izgubi utakmica, moramo izvući pouke iz ovoga i idemo dalje. Na putu smo da stvorimo ekipu, igru, to je mukotrpan put i idemo utakmicu po utakmicu. Analizirat ćemo ovaj susret, vidjeti što se dogodilo nakon tog vodstva 7:5 gdje smo u zadnjih 50 sekundi treće četvrtine primili dva gola i u zadnjoj četvrtini gdje su nam “prodali” par kontri i napravili razliku. Mi smo momčad u stvaranju, a njihov je Jadran već nekoliko godina u sličnom sastavu, igra Euroligu i postiže zapažene rezultate. Sve u svemu, danas smo bili u najmanju ruku ravnopravan takmac, ali ipak smo izgubili. Čestitamo Jadranu iz Herceg Novog i nadamo se da ćemo sljedeći put biti bolji, izjavio nam je trener splitskog Jadrana Ivan Asić.

Najmanje neizvjesnosti bilo je u Zagrebu gdje je Mladost nadigrala Mornar BS s 14:7 (5:1, 3:1, 2:1, 4:4). Bukić i Bašić dali su po tri gola za domaće, a Dužević za goste. Zanimljivo, Marcelić je na golu Mladosti imao samo dvije obrane što znači da je Mornar BS uputio tek 9 udaraca u okvir gola za 32 minute igre. S druge je strane i Šparada imao 2, a Prkić, koji je branio završnih 7 minuta, 3 obrane. Otvorila je Mladost utakmicu s 4:0 i 7:1, bilo je i 12:3 na sedam minuta do kraja.

Jug CO, Mladost i Jadran HN imaju po 9 bodova, Jadran Carine HN, Partizan i POŠK po 6, Jadran St, Primorje EB i Mornar BS po 3, dok su bez bodova Budva i Primorac. Parovi 4. kola koje se igra sljedećeg vikenda: Jug CO-Mladost (petak 20.30), Jadran St-Primorac (subota, 18.15), Mornar BS-Primorje EB (subota, 19.45), Jadran Carine HN-Budva, Partizan RFB-POŠK.