Hajduk gost Slaven Belupa

0
Foto: hajduk.hr

Hajduk u 14. kolu Hrvatske nogometne lige gostuje u Koprivnici gdje u 15 sati igra protiv Slaven Belupa. Dvoboj su nam najavili Toma Bašić i Fran Tudor.

Prošli smo Šibenik i odradili zacrtani zadatak. Atmosfera je dobra, analizirali smo Slaven Belupo i dobro se pripremili. Idemo po sva tri boda, nema previše kalkulacija. Fokusirat ćemo se na našu igru i dati sve od sebe. Znamo da je to teško gostovanje, svaki protivnik protiv nas ide maksimalno, kao da im je to zadnja utakmica. Mi smo svjesni toga, spremni smo i potrudit ćemo se da u Koprivnici pobijedimo. Pričali smo kako su važne te prve minute, očekujemo njihovu agresiju u prvih 20 minuta i uzvratit ćemo na najbolji mogući način. I u Šibeniku smo dobro ušli u utakmicu, ali smo se nakon vodstva opustili. Popravljamo nedostatke, puno pričamo i vjerujemo da će sve dobro ispasti. Nema opuštanja, nakon prvog gola moramo ući s istom željom kao da je 0:0. Ako zabijemo drugi gol bit će nam lakše, to nam mora biti imperativ, da pokušamo riješiti utakmicu što prije, izjavio je za Radio Dalmaciju Toma Bašić.

Odigrali smo kvalitetno derbi s Dinamom, prošli u četvrtfinale Kupa i sad idemo u Koprivnicu po pobjedu. Gostovanje u Koprivnici uvijek je teško, ali mi smo Hajduk i moramo se tako postaviti od prve minute. Ne čudi me što je Slaven promijenio trenera, ali ne razbijamo glavu s tim. Koncentrirani smo na to da izvučemo maksimum na travnjaku, da damo u svih 90 minuta maksimum. Bolja smo momčad od Slavena, samo to trebamo pokazati na terenu. Uz ozbiljan pristup i kvalitetan ulazak u utakmicu ne bi trebalo biti problema, kazao nam je Fran Tudor.

Slaven Belupo nikad nije slavio na Poljudu (24 pobjede Hajduka uz 6 remija i gol-razliku 63:13!), ali je u Koprivnici tvrd orah bijelima. Hajduk je dobio 9 utakmica, Slaven Belupo 7, uz čak 12 remija i gol-razliku 31:29. Hajduk je u Koprivnici slavio u posljednjem kolu prošle sezone, 26. svibnja, s 2:1. S dva je gola Marko Futacs postao najbolji strijelac HNL-a.

Za razliku od Hajduka, Slaven Belupo je eliminiran u osmini finala Kupa (0:2 protiv Rudeša u Zagrebu nakon produžetka). Kako je bez prvenstvene pobjede još od 4. kola (2:1 s Cibalijom 5. kolovoza), smijenjen je trener Željko Kopić kojeg je naslijedio Tomislav Ivković.