Događanja u Muzeju grada Trogira i program Stivanje

0
Foto: PR

Počeo je studeni – dan se skratio, ali popis događanja koja vas ovaj mjesec očekuju u Muzeju grada Trogira nije! Pred nama su dvije izložbe, dvije radionice i predstavljanje knjige, a poseban program je u povodu proslave Dana Grada i blagdana sv. Ivana Trogirskog!

Već u ponedjeljak, 6. studenog  u 17:00 sati u atriju Muzeja grada Trogira otvara se prva izložba u studenom. Riječ je o izložbi “Mi smo dica ovog grada” – tradicionalnoj izložbi radova polaznika Dječjih vrtića Trogir, koji ove godine obilježavaju 40. obljetnicu djelovanja!

U program proslave Dana Grada i blagdana sv. Ivana Trogirskog tradicionalno ulaze i radionice pod vodstvom muzejske pedagoginje Goranke Tomaš. Ovogodišnje radionice u Muzeju grada Trogira održat će se 7. i 8. studenog pod naslovom “Šetnja po moru”. Radionica u utorak, 7. studenog održat će se poslijepodne u 16:00 sati, a radionica u srijedu, 8. studenog ujutro u 9:00 sati.

U povodu Stivanje Muzej grada Trogira časti – sudjelovanje u radionicama je besplatno, a sav materijal za rad je osiguran – potrebno je samo što prije se prijavit na e-mail gogtomas@gmail.com, telefonski broj 881 406 ili broj mobitela 099 670 7159.

U petak, 10. studenog 2017. u Galeriji Cate Dujšin Ribar u 20:00 sati održat će se predstavljanje knjige “Neprivezani” autorice Irene Skopljak Barić. U predstavljanju ove knjige u izdanju Hrvatskog društva pisaca, uz autoricu, sudjelovat će urednik knjige Ivan Herceg, profesorica hrvatskog i ruskog jezika i književnosti Antonela Berić i Daniela Kontić – Strojan u ime Muzeja grada Trogira.

Dan prije samog Dana Grada i blagdana sv. Ivana Trogirskog – u ponedjeljak, 13. studenog 2017. – u atriju Muzeja grada Trogira, u 20:00 sati, otvorit će se jako zanimljiva i vrijedna izložba. Riječ je o izložbi “Povijest kazališta u Trogiru” koju su pripremile muzejska savjetnica dr. sc. Fani Celio Cega i kustosica Aleksandra Bilić Petričević, a u kojoj će biti predstavljen kazališni život Trogira od osnutka grada preko djelovanja u prostoru Gradske vijećnice i nakon – sve do 1960. godine! Uz nacrte, fotografije, dramske tekstove, plakate za predstave, … koji će, među ostalim, biti izloženi u atriju Muzeja grada Trogira do 25. studenog 2017., na izložbi vas očekuje i nova publikacija Muzeja grada Trogira – katalog izložbe…