Kos: Carrillo više nije trener Hajduka

0
Foto: Radio Dalmacija

Joan Carrillo više nije trener Hajduka. Očekivanu vijest na press konferenciji potvrdio je danas predsjednik Hajduka Ivan Kos.

Subotnji šokantan poraz od Rudeša na Poljudu koštao je Španjolca posla.

“Nakon teškog i burnog vikenda osjetio sam dužnost da izađem pred vas, dati odgovore. Važno je za naglasiti da ne igramo dobro, ne ostvarujemo rezultat koji se od nas očekuje, od toga ne možemo pobjeći. Ne stvarajući alibi, mogu reći da je seniorski pogon samo jedan segment kluba. Nikako se ne mogu složiti da je klub u kaosu. Klub se od 2011. diže, prošla Uprava je imala dobrih poteza, ali i loših kao uostalom i mi. Stabilnost kluba je ono čemu radimo, želimo kontinuitet i stabilnost”, kazao je predsjednik kluba Ivan Kos.

“Joan Carrillo više nije trener, odlučili smo mu se zahvaliti iako je pokazao kvalitete. Svi ćemo se složiti da je imao odličnih partija, ali bilo je i loših. Na tom tragu smo se odlučili na promjenu.  Mario Branco je podnio ostavku preuzimajući odgovornost za loše igre, stavio je mandat na raspolaganje. U ovom trenutku sam odbio njegovu ostavku jer smatramo da pronalaženje trenera je nešto što je hitno, žurno. Pozicija sportskog direktora je vrlo zahtjevna kada govorimo o našem govornom području, Hrvatska ne raspolaže sa velikim brojem imena. Za eventualne promjene imamo nešto vremena”, kazao je Kos.

Tko će voditi momčad do dolaska novog trenera ?

Vik Lalić će ostati u sustavu, on će voditi momčad sa trenerom vratara Tihomirom Bulatom i Jakovom Previšićem. O kandidatima za nobog trenera ne bi previše govorio. Ima ih nekoliko. i nadamo se da ćemo vrlo brzo imati ime novog trenera”, zaključio je Kos.