POŠK-Hrvatska, humanitarna revija u Poljudu

0

Proslava 80. obljetnice sportskog društva POŠK počinje vaterpolskom utakmicom OVK POŠK-a i aktualnog svjetskog prvaka Hrvatske u 17.30 u malom bazenu Poljuda.

Ulaz se neće naplaćivati, ali će se prikupljati dobrovoljni prilozi za akciju udruge Leukemija i limfomi Split nazvanu „Tako mala tako snažna“, vezanu za opremanje Centra za transplantaciju matičnih stanica pri KBC-u Split.

Nama je velika čast igrati protiv hrvatske reprezentacije, a za sve moje mlade igrače prilika da pokažu koliko su napredovali i ogroman motiv . Bit će to prava fešta vaterpola, poručio je trener POŠK-a Damir Polić.

Sigurno će biti prisutna velika želja svih igrača da se pokažu, tu će biti i izbornik, a nikad se ne zna tko bi se mogao nametnuti, imamo potencijalnih kandidata za reprezentaciju. Potrudit ćemo se pokazati što znamo, rekao je najiskusniji POŠK-ov igrač Aljoša Kunac.

Velika nam je čast i zadovoljstvo što svojim prisustvom možemo uveličati ovaj POŠK-ov jubilej. Nismo ni trenutka dvojili da se odazovemo pozivu na ovu humanitarnu utakmicu. Gledat ćemo da utakmica bude u egalu koliko god je moguće, iako već za dva dana imamo rezultatski puno vašniji dvoboj s Rusijom u Zadru na startu Svjetske lige. Zato nećemo nakon utakmice ostati na POŠK-ovoj fešti, odmah ćemo se prebaciti u Zadar i fokusirati na tu utakmicu, kazao je izbornik zlatnih “barakudaIvica Tucak.

Ugodno smo iznenađeni idejom da prihod s ove utakmice ide akciji naše udruge. Već nekoliko godina prikupljamo sredstva za opremanje Centra za transplantaciju matičnih stanica pri KBC-u Split kako bi se ta metoda liječenja provodila i u Splitu. Osim KBC-a Merkur i Rebro u Zagrebu, nijedna bolnica u Hrvatskoj ne može pružiti tu metodu liječenja. Udruga se zajedno sa KBC-om Split prihvatila ovog napora kako bi svi oboljeli od ovih najtežih hematoloških bolesti u svom Gradu i sebi bliskoj sredini imali mogućnost najboljeg liječenja, istaknula je Amara Trgo ispred udruge Leukemija i limfomi Split.