Šibenik: Natjecanje spretnosti u vožnji bicikla

0
Foto: pixabay.com

Natjecanje spretnosti u vožnji bicikla, djece od IV do VIII razreda svih osnovnih škola na području Šibensko – kninske županije, održat će se u petak, 17. studenog s početkom u 9 sati u Šibeniku na postavljenom poligonu, na Poljani. Natjecateljima će biti osigurani bicikli i potrebna oprema.

Akcija se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave šibensko-kninska u sklopu „Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020“.

Cilj ove preventivne akcije je educirati djecu kako sigurno sudjelovati u prometu pri vožnji biciklom, a svi oni koji u natjecanju u spretnosti vožnje bicikla, polože test na poligonu i pokažu zavidnu spretnost očekuju vrijedne nagrade, i to nove bicikle, kacige, svjetla za bicikle i drugo.

Na nužnost kontinuirane edukacije djece u prometu upućuju i statistički pokazatelji u proteklih deset mjeseci ove godine, kada je na području Šibensko – kninske županije u prometu ozlijeđeno 27 djece do 14 godina, od kojih je jedno dijete smrtno stradalo. Njih 6 je teže ozlijeđeno, a 20 lakše. Od ukupnog broja ozlijeđene djece, petero ih je ozlijeđeno kao vozači bicikla, 2 teže i 3 lakše, 11 kao pješaci, 2 teže i 9 lakše, dok su 11 djece ozlijeđeno kao putnici u vozilu, od kojih je jedno smrtno stradalo, 2 teže, a 8 lakše ozlijeđeno.