Europski dan poslodavaca

0
Foto: RD

Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao član Europske mreže javnih službi za zapošljavanje, ove će godine po drugi put obilježiti Europski dan poslodavaca koji će se održati u tjednu od 20. do 24 studenog 2017. godine.

Obilježavanjem Europskog dana poslodavaca želi se ojačati suradnja između poslodavaca i javnih službi za zapošljavanje.

Cilj Europskog dana poslodavaca je informiranje poslodavaca o uslugama Zavoda, ali i mogućnostima koje mogu proizaći za nezaposlene osobe u zajedničkoj suradnji s posebnim naglaskom na podršku u planiranju i provedbi aktivnosti kojima se potiče razvoj vještina nezaposlenih osoba ali i zaposlenih posebno kroz podršku mjera aktivne politike zapošljavanja.

Dan poslodavaca organizira se uključivanjem partnera na regionalnoj/ lokalnoj razini, a usmjeren je na promociju razvoja vještina radne snage, kako nezaposlenih tako i zaposlenih, te predstavljanje kompetencija radne snage odnosno potencijala kandidata na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. 

U programu obilježavanja EU dana poslodavaca u Splitsko dalmatinskoj županiji održat će se niz aktivnosti.

Prvog dana, 20.11.2017 u prostorijama CISOK, Split organizirana je  prezentacija poduzeća Cemex, kao i strukturirani intervju sa zainteresiranim nezaposlenim osobama koji svoju priliku za zapošljavanje vide upravo u ovom poduzeću.

Dana 22.11. u prostorijama HZZ Split s početkom u 11h, održat će se radionica za nezaposlene s temom „Kako tražiti posao“, te u isto vrijeme u prostorijama CISOK, Split, radionica „Provjerite svoje poduzetničke sposobnosti“. Istog dana održat će se i radionica na temu: „Samozapošljavanja i uvjetima kreditiranja HBOR-a“ s početkom u 13h u prostorijama HZZ Split.

Dana 23.11. u prostorijama HZZ, Split održat će se radionica „Kako se predstaviti poslodavcu“ s početkom u 11h.

23.11. s početkom u 10h održat će se i Okrugli stol u prostorijama Prirodoslovno tehničke škole Split na temu „Stručne kompetencije učenika“ sa sudionicima iz HZZ, RU Split, predstavnicima škole te poslodavaca iz kemijske i prehrambene djelatnosti: Stella mediteranea, Zeleni vir, Petason i dr.