Tvrđava sv. Mihovila postaje najveći adventski vijenac

0
Foto: svmihovil.sibenik.hr

Prva adventska svijeća na tvrđavi sv. Mihovila zapalit će se s tvrđave Barone u nedjelju, 3. prosinca u 18 sati.

Tu će prigodu tradicionalnim crkvenim napjevima uveličati Šibensko pjevačko društvo Kolo. Svi sugrađani i gosti grada Šibenika pozvani su da budu dio ove svečanosti, a ulaz na tvrđavu Barone u nedjelju će biti besplatan.

Uperene u nebo, palit će se po jedna za svaku adventsku nedjelju i svjetlom svakodnevno podsjećati na vrijeme nade, mira, radosti i ljubavi.

Na Badnjak, zadnju nedjelju došašća, sve četiri svjetlosne zrake, sa svake od kula sv. Mihovila nagovijestit će Kristovo rođenje, a s glavnog gradskog trga prema nebu će se vinuti više od tisuću lampiona, simbola ljubavi.

Mjesto na kojem je na Božić 1066. zabilježen prvi pisani spomen grada, postat će tako jedinstven i najveći adventski vijenac u Hrvatskoj.

‘Osim što će došašće osvijetliti šibensko nebo, neka osvijetli i svakog od nas’ – poručuju organizatori šibenske Adventure, čiji bogat program započinje u srijedu, 6. prosinca u Perivoju Roberta Visianija paljenjem lampica, nastupima mališana šibenskih gradskih vrtića i koncertom grupe TBF.