Futsal spektakl: Novo Vrijeme Apfel-Split Tommy

0
Foto: Radio Dalmacija

Novo vrijeme Apfel i Split Tommy odigrat će u 19 sati u Makarskoj derbi 9. kola Hrvatske malonogometne lige. Pobjednik je neizvjestan, a spektakl zajamčen.

Makarska je vjerovatno najteže gostovanje u Hrvatskoj. Nedostajat će nam ozlijeđeni Đuraš i Fideršek, ali imamo dovoljno igrača spremnih za pobjedu. Igramo dobro u posljednje vrijeme i idemo na sva tri boda koja bi nam donijela odličnu situaciju, šest bodova prednosti u odnosu na Novo vrijeme Apfel. To je vrlo dobra momčad koju predvode iskusni Bajrušović i Osredkar. Na svom parketu, nošeni sjajnom publikom, igraju puno bolje. Moramo se tome prilagoditi i naći rješenje, uzdam se u našu kvalitetu i nadam se pobjedi. Uvijek je gušt igrati u Makarskoj, puna dvorana, volio bih da je tako na svim utakmicama, rekao je za Radio Dalmaciju kapetan Split Tommya Josip Suton.

Bit će to pravi praznik malog nogometa. Igrače ne treba posebno motivirati, cijeli tjedan nestrpljivo čekaju utakmicu. Srećom su svi zdravi, nemamo ni kartoniranih, kompletni dočekujemo derbi. Split Tommy je prvi favorit prvenstva, ali u Makarskoj nitko nije favorit. Vjerujem da smo pred našim navijačima barem ravnopravni, ako ne i bolji. Uz trenera Acostu, njihove glavne snage su Novak i Suton. Ako njih zaustavimo i ne razbranimo Luketina, vjerujem da možemo doći do bodova. Igrat ćemo našu prepoznatljivu igru, s puno agresije, na granici faula. To Split Tommyu ne odgovara jer su tehnički ipak potkovaniji od nas. Ako nametnemo naš stil i budemo pravi u fazi obrane kao što smo bili u većini utakmica u ovom prvenstvu, bit ćemo blizu pobjedi. Doigravanje je još daleko, ovo je tek jedna utakmica u nizu. Bitna nam je prije svega zbog samopouzdanja, da pokažemo i sebi i drugima kako se možemo nositi i sa Split Tommyem. Svjesni smo da su oni prvi favoriti prvenstva, ali u Makarskoj nikome ne priznajemo da je bolji od nas. Vjerujem da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da ćemo svi uživati u pravoj futsal poslastici, izjavio nam je trener Novog vremena Apfel Teo Strunje.