Započeo Advent u Splitu

0
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

U brojnim hrvatskim gradovima otvoreni su adventski programi pa i u Splitu.

U Splitu se manifestacija otvorila u 17 sati u Đardinu, sat kasnije ispred crkve svetog Frane zapaljena je prva adventska svijeća. Uslijedio je koncert duhovne glazbe Cro Patria te nastup Gorana Karana. Božićni sajam u Splitu trajat će 45 dana.

Osim Božićnog sajma na Rivi aktivirane su brojne lokacije, Pjaca, Đardin, prostor ispred Galerije umjetnina. U Đardinu će se odvijati dječja čarolija, a za najmanje će biti organizirane radionice, slušaonice, pričaonice…

U Tomislavovoj ulici odvijat će se Galadvent! I studenti će biti uključeni u čudo od adventa, pa će se na Kampusu od 6. do 20. prosinca svakodnevno održavati koncerti. U Gastrogetu svih očekuje dobra hrana i zabava. Ugostitelji će pokušat donijeti dašak Beča u Split. Posebnim ukrasima po prvi put zasjat će i Turistička palača. Svojim programima pridružuju se i HNK, Gradko kazalište lutaka Split, Gradsko kazalište mladih Split, a KUD Jedinstvo oživjet će stare splitske običaje.

Uživajte u bogatoj ponudi prigodnih suvenira, nakita, ukrasa te pronađite jedinstven poklon za svoje najmilije. Razmazite sva osjetila gastronomskim poslasticama koje nude šarmantne kućice uz zvukove veselih Božićnih hitova. Cijeli program možete pogledati na stranicama Turističke zajednice grada.