Feng shui – Zima kuca na vrata!

0
Foto: www.almanac.com

Polako nam zima kuca na vrata i trenutno smo u vremenu kada moramo sve pripremiti kako bi nam bila što bolja i toplija.
Zime nosi energiju elementa vode. Priroda spava, neke životinje spavaju zimski san, a mi ljudi smo malo usporeni u zimskim danima.

Trebamo više sna, odmora i tišine, jedemo topla variva i juhe te ukoliko imamo priliku volimo sjediti ispred vatre.

Energija elementa vode je mirna i duboka, ona predstavlja sposobnost dubokog promišljanja, osvješćivanje vlastitih unutarnjih kvaliteta i shvaćanje najdubljih misterija.

Osobe koje žive u skladu s prirodom, mogu iskoristiti njene prednosti, ovo je idealno vrijeme za razmišljanje i donošenje novih odluka prije proljeća kad se sve budi i kreće novi početak u prirodi, a sami tim i u nama.

Zima nam treba više umjetnog svjetla jer su nam dani kraći, stoga je poželjno staviti više svjetla u prostor, mračne kutove osvijetliti s podnim ili stolnim lampama, a po cijelom domu često paliti ukrasne svijeće.

Za vrijeme sunčanih dana budite što više vani kako bi napunili „baterije“ za one sumorne i vlažne dane.

U dom stavite što više mekanih jastučića, toplih dekica i debelih prekrivača, po mogućnosti u zelenim, crvenim i narančastim tonovima.

Na kuhinjski stol stavite zdjelu punu svježeg voća i vazu sa svježim cvijećem.

Tijekom zime zrak u prostoru može biti suh i zagađen pa je poželjno staviti vodu s nekoliko kapi lavande ili nekog drugog aromatičnog ulja koje volimo.

Zvuk doprinosi boljem raspoloženju, zato uključite glazbu kako bi bolje prebrodili hladne dane, najbolji su zvukovi prirode, smirujuće glazbe ili zvuk vode koji ima smirujući efekt.

Ukoliko ste u mogućnosti postavite na prozor ili balkon biljke koje će poput zelene barijere ublažiti priljev nepoželjnih vanjskih zvukova i štetnih plinova.

Za vrijeme dugih, zimskih dana i večeri, pročitajte dobru knjigu, razveselite obitelj s mekim kolačima, igrajte se s djecom, prošetajte po mirnom parku ili se družite s dragim i pozitivnim ljudima.

William Blake je rekao;
…U vrijeme sijanja uči, u vrijeme žetve podučavaj, a u vrijeme zime uživaj…

Savjete pripremila; Monika Tomić-Ferić, savjetnica za feng shui

Svi oni koji žele znati više o svijetu feng shui-ja , mogu poslati upit na mail; zmajitigar@gmail.com ili na broj mobitela; 091 500-7940.