Izborna skupština HNS-a

0
Foto: hns.hr

U petak  u podne u Zagrebu se održava Izborna skupština Hrvatskoga nogometnog saveza. Davor Šuker je jedini kandidat za predsjednika. Između 19 kandidata izabrat će se dva dopredsjednika i 8 članova Izvršnog odbora.

Skupština HNS-a sutra će dobiti novi sastav, usklađen sa Zakonom o sportu, i u takvom sastavu odmah će glasovati o predsjedniku.

Uoči izborne skupštine HNS-a znakovitu poruku uputio je premijer Andrej Plenković koji je rekao da će se HNS morati prozračiti:

Kad je riječ o HNS-u, rekao sam to prije nekoliko tjedana kad sam se famijalizirao sa statutom, on možda i jest po zakonu, ali je začahuren kada je riječ o mogućnostima kandidature. Praktički se skupljanjem potpisa na razini županijskih saveza može onemogućiti kandidatura jednog ili više kandidata, što se u konačnici i dogodilo. Ja ne mislim da je to osobito zdravo, pogotovo kad se pokazalo da je bilo i više kandidata. Ja mislim da bi jedna pluralistička kandidatura za HNS bila zdrava, no očito u ovom trenutku nisu bili sazrjeli uvjeti za tako nešto. No, vjerujem da će se morati prozračiti u HNS-u u razdoblju koje je pred nama, što naravno ne znači da ne želimo reprezentaciji  uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, rekao je premijer Plenković.