Četiri kafića zovu na Gripe

0
Foto: RD

Tradicionalna humanitarna malonogometna revija Četiri kafića – Memorijal Dino Petrinović održat će se u Velikoj dvorani Sportskog centra Gripe s početkom u 16 sati.

Nije bilo lako šesnaesti put organizirati ovaj turnir, ali nismo se dali i radit ćemo ovo sve dok budemo imali snage, dok nas mediji i publika budu pratili. Prvi polufinale igrat će u 16 sati Tropic i Tempera, drugi u 16.50 Camel i Kauri, a slijedi po obilaju revijalna utakmica ženskog nogometnog kluba Marjan. Finale od 18.30 izravno će prenositi državna televizija. Cijena ulaznice je 30 kuna, blagajna ispred dvorane radit će od 14 sati. I ove godine sav prihod od sponzora i ulaznica ide centru Mir u Rudinama koji skrbi o djeci, mladima i odraslim osobama s intelektualnim oštećenjima. Imamo nikad jači igrački kadar iako nikom nije lako doći u Split u vrijeme blagdana. Nažalost, u srijedu igraju Milan i Inter pa će ove godine izostati Perišić i Kalinić, ali sve ostale zvijezde su tu, rekao je organizator turnira Damir Karaman.

Temperu vodi Zoran Vulić, na golu je Karlo Letica, a igrat će Toni Šunjić iz moskovskog Dinama, reprezentativac BiH, zatim Mario Maloča, Zvonimir Kožulj, Luka Miletić, Franko Kovačević, Stanko Bubalo, Marko Bencun, Boris Rapaić, Flavio Junior, Ivan Prskalo, Dominik Mihaljević, Marko Barišić, Ivan Vrgoč i Duje Javorčić iz Lazija. A za Tropic spremamo i posebno iznenađenje u napadu, najavio je Ognjen Jahjefendić iz Tempere. Dodao je kako Tempera dogodine seli na drugu lokaciju, obližnji Tenis, što je istaknuo kao veliki motiv za osvajanje turnira.

U obranu naslova idemo s najjačim stručnim stožerom. Izborniku Zlatku Daliću pomagat će Mladen Perica Štrla i Gordan Boljat. Uvodić i Vjeko Tomić su na golu, a u polju Marko Livaja, Marin Tomasov, Tonči Kukoč, Marin Biliškov, Goran Milović i malonogometni velemajstori Dario Marinović, Mate Bugarija i Josip Božinović. Livaja ima veliki izazov pokazati se izborniku Daliću da završi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, izjavio je Marko Bralić Keto iz Tropica.

Branit će Stipe Pletikosa i Vlado Balić. Igrat će Dario Šimić, Ivica Mornar, Robert Jarni, Mario Stanić, Ivica Olić, Dado Pršo, Robert Prosinečki, Hrvoje Vejić, Hrvoje Vuković, te mlade snage Ivan Jakov Džoni i Ivan Delić. Trener je trebao biti Stanko Poklepović, ali je nažalost spriječen zbog bolesti pa će uskočiti Hari Vukas. Svi mi govore da je to starija ekipa, ali ovo je moj Dream Team i ja ću s ovom ekipom osvojiti turnir. Ipak, to mi nije prioritet, najvažnije mi je što dovodim ova velika imena koja će privući publiku jer igramo za tu djecu, a ne sami za sebe, ustvrdio je Denis Putnik iz Camela.

Drago nam je što igramo protiv Camela koji je okupio zvijezde iz 1998. Dobro je što se turniru priključio netko tko može dovesti te starije igrače koji će sigurno privući publiku. Ja sam malo mlađi pa sam i sastavio mlađu ekipu. Igrat će Filip Bradarić, Nikola Moro, za njih očekujem aplauz publike jer su to splitska dica i dolaze igrati za splitsku dicu, pa Senijad Ibričić, Ante Erceg, Mario Pašalić, Ante Rebić, Petar Bosančić, Stipe Bačelić-Grgić i Mijo Caktaš koji se vraća na turnir nakon nekoliko godina. Golmani su Andrija Vuković i Matej Delač, igrač Chelseaja na posudbama, otkrio je Matej Parlov iz Kaurija.