U tijeku akcija ‘Mir i dobro’

0

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske kao i cijele Hrvatske od 15. prosinca 2017. do 8. siječnja 2018. provodi se akcija „Mir i dobro“ kojoj je cilj osigurati povoljno stanje sigurnosti s naglaskom na sprječavanju zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava.
Podsjećamo građane da je od 27. prosinca pa do 1. siječnja dozvoljena uporaba pirotehničkih sredstva kategorije F2 i F3, osim petardi i redenika iz kategorije F3, no da navedena sredstva nije dozvoljeno koristiti u zatvorenim prostorima  i na prostoru gdje se okuplja veći broj građana. Isto tako upozoravamo građane na obvezu pravilne uporabe pirotehničkih sredstava za zabavu, kao i na zakonom propisan način prodaje pirotehničkih sredstava. Posebno upozoravamo roditelje kako je nužno da i kod uporabe pirotehničkih  kategorije F1 koja se mogu prodavati tijekom cijele godine osobama starijima od 14 godina, ne dozvole da djeca istu koriste bez nadzora roditelja ili odrasle osobe, odnosno ne upotrebljavaju na način na koji bi mogli ugroziti svoje zdravlje i zdravlje drugih osoba.
Još jednom pozivamo građane da nikada, a posebice u vrijeme blagdana, ne zlorabe vatreno oružje, eksplozivne tvari, pirotehnička sredstva, streljivo i ostala sredstva čijom uporabom mogu nastati neželjene posljedice, kao i da bez posljedica predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva, ukoliko ih nezakonito posjeduju.