Novogodišnje kupanje u Rijeci tragično završilo

0
Foto: Goran Sebelic / Cropix

Podnevno novogodišnje kupanje na Pećinama u Rijeci završilo je tragično. Dvije su osobe izgubile život, a treća je nakon reanimacije u kritičnom stanju u riječkoj bolnici.

Stradali su muškarci u dobi od 65 i 66 godina. Jedan se muškarac odmah utopio, a drugog su odnijeli valovi i njega su izvukli vatrogasci. Pokušalo ga se reanimirati na samoj plaži. Treći stradali je uspješno reanimiran i prebačen u bolnicu. Nekoliko je ozlijeđenih, među kojima i 2 od 11 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Rijeka – postaje Vežica koji su s tri vozila pohitali u pomoć unesrećenima. U novogodišnjem kupanju s tragičnim krajem ukupno je sudjelovalo petnaestak Riječana.

Upozoravali su nas iz hotela da ne idemo u more zbog vjetra, ali jugo je taman počelo slabjeti. Svejedno smo se dogovorili da zbog lošeg vremena nećemo plivati nego ćemo se samo skinuti i uhvatiti za ruke u krugu. No valovi su bili prejaki i došlo je do tragedije, ispričao je za Novi list Josip Povrženić, jedan od organizatora tradicionalnog novogodišnjeg kupanja, koje se upriličuje na Pećinama već četvrtu godinu zaredom.

Dobili smo dojavu da se dvije osobe utapaju, međutim kada sam stigao zatekao sam hrpu ljudi na plaži i u vodi, a vidio sam i čovjeka kako pluta u moru. Obukao sam ronilačko odijelo i skočio, a pridružili su mi se moji kolege vatrogasci, ali spašavanje je bilo vrlo teško jer nas je jugo bacalo na sve strane. Jugo je pokazalo svu svoju ćud, kazao je Dino Škamo, voditelj smjene Javne vatrogasne postrojbe Rijeka – postaja Vežica.