Štrlek: Pred našom publikom ćemo prikazati vrhunski rukomet!

0
Foto: Facebook

Hrvatski rukometaši u Splitu odrađuju završne pripreme za Europsko prvenstvo koje će otvoriti 12. siječnja protiv Srbije. Već ovog petka igrat će prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom. Evo što nam je rekao Manuel Štrlek!

Jako dobro smo odradili ovih dvanaestak dana u Ivanić Gradu. Imali smo dva mini ciklusa i više smo bili koncentrirani na snagu i brzinsku izdržljivost. Igrali smo i rukomet na dva gola, malo smo se dotakli i taktike, ali sad u Splitu kreće maksimalna taktička priprema i kako dani budu odmicali sve manje ćemo raditi na fizičkoj pripremi, a sve više na taktici. Imamo još desetak dana do otvaranja protiv Srbije i siguran sam da će sve sjesti na svoje mjesto, kazao je Štrlek.

Reprezentaciju opet vodi trofejni izbornik Lino Červar. Zanimalo nas je koliko je ona drukčija u odnosu na sastav koji je pod vodstvom Željka Babića prije godinu dana na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj nesretno ostala bez finala, a onda i bez medalje.

Nekoliko igrača se promijenilo, neki su se vratili, ali više-manje to je ista ekipa. Okosnica momčadi je ista, imamo svoju kvalitetu, svoje prednosti i mane kao i svaka reprezentacija. Trudit ćemo se da naše prednosti što bolje iskoristimo, dobro se pripremimo za svaku utakmicu i siguran sam da ćemo pred našom publikom prikazati vrhunski rukomet, odgovorio je Štrlek.

Vježbali smo razne varijante obrane, 6-0, 5-1, 3-2-1. Ako želimo nešto napraviti, znamo da obrana mora biti na nivou. Bez dobre obrane ne može se ništa. Kako zasad to izgleda na treninzima, imamo razloga vjerovati u jako dobar rezultat. Imamo još deset dana i sigurno će to iz treninga u trening to sve bolje izgledati. Bit će to super obrana, siguran sam. U današnjem rukometu svi žele zabiti što više laganih golova, jer danas je teško protiv bilo koga igrati 6 na 6. Svi se tuku, igraju jako dobru obranu i taktički su dobro pripremljeni, pa ćemo pokušati i mi što više zabijati iz kontri. Naravno da uigravamo i pozicioni napad, uvježbavamo razne varijante, ali siguran sam da ćemo se za svaku utakmicu trebati malo prilagoditi, analizirati protivnika, vidjeti gdje su mu slabe strane i pokušati ih iskoristiti, dodao je Štrlek.

Prvi susret s navijačima kauboji nestrpljivo čekaju. U petak će u 20.30 igrati protiv Crne Gore, što je sjajna uvertira za dvoboj sa Srbijom na otvaranju Europskog prvenstva tjedan dana kasnije. Za Srbiju je Spaladium Arena rasprodana, za Crnu Goru je ostalo vrlo malo ulaznica po cijeni od 20 kuna, a prihod će ići Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Split za kupnju laparoskopa.

Drago nam je da ova utakmica ima humanitarni karakter, da možemo pomoći. Vidim da je velik interes za tu utakmicu, Split već živi za Europsko prvenstvo. Bit će do dobra uvertira. A na Europskom prvenstvu ne sumnjam u vrhunsku atmosferu. Sjećamo se kako je bilo 2009., ljudi ovdje vole rukomet i pokazali su to na prošlim utakmicama hrvatske reprezentacije koje smo igrali tu. Hvala navijačima, nastojat ćemo im se odužiti na pravi način, zaključio je Štrlek.