Karačić: Znamo koji je cilj, svi se nadamo istom!

0

Osamdesetak sati prije početka Europskog prvenstva rukometaša, povratnik u reprezentaciju Igor Karačić najavio nam je utakmicu Hrvatska-Srbija (petak, 20.30, Spaladium Arena) i naglasio visoke ambicije “kauboja”.

Raspoloženje je na vrhunskom nivou. Atmosfera unutar ekipe je odlična. Svaki igrač daje sve od sebe i na terenu i van njega da bi ovo prvenstvo dočekali onako kako priželjkujemo i otvorili ga velikom pobjedom protiv Srbije. Glave su nam usmjerene samo na to. Dosta nas je koji smo se vratili u reprezentaciju, izbornik nam vjeruje i to nam je najvažnije. Želimo to prenijeti u petak na teren i onda ponavljati svaki drugi dan. Snaga ove reprezentacije je u nas trojici tehničara, Cindrić, Duvnjak i ja možemo pokriti sve tri vanjske pozicije ako nekom od bekova ne ide dobro. Obranu će sigurno svaki igrač igrati srcem, a u napadu imamo dosta tehnički dobrih igrača, imamo još 2-3 dana da uigramo neke akcije i do petka će sve biti dobro, rekao je Karačić.

Srbija je po imenima jedna od najjačih momčadi u Europi. Ne mislim samo na igrače koji su na njihovom popisu za ovo prvenstvo, već inače, širi spisak im je fenomenalan. Imam dosta prijatelja koji igraju za Srbiju i sa mnom u Vardaru, po njihovim pričama znam da to baš nije zdrava okolina za razliku od nas koji dolazimo u reprezentaciju s velikom željom i motivom. Srbiju ne smijemo nikako potcijeniti jer mogu biti jako opasni. Svi pričaju o Nenadiću, kamo sreće da on jedini odigra dobru utakmicu protiv nas. Imaju dobre šutere Đorđića i Vujina, drugu postavu s Vujićem, Zelenovićem i Šešumom za malo bržu varijantu, tu su još krila Marković i Radivojević, moj suigrač Marsenić na pivotu… Sve igrači koji su se isprofilirali, napravili ime, ako ih trener uspije povezati bit će svima velika prepreka. Vujić je ranije igrao za Hrvatsku, iznenadilo me kad sam čuo da će debitirati za Srbiju. Dobar sam s njim, zajedno smo bili na dosta natjecanja. Poželio sam mu svu sreću, samo da protiv Hrvatske ne bude na svom nivou, dodao je Karačić.

Švedska mi se jako sviđa i ona mi je među prvim favoritima na ovom prvenstvu. Njih vidim kao najveću prepreku u Splitu, to će biti velika borba. Toliko dana smo na pripremama i misli su nam usmjerene samo prema jednom cilju. Svi znamo koji je to, ali idemo korak po korak vidjeti koliko možemo, koliko smo jaki. Svi se nadamo istom, zaključio je Karačić ipak ne spominjući naglas zlatnu medalju i naslov prvaka Europe, jedino što hrvatskom muškom rukometu još nedostaje.