Sjednica Vlade u Splitu uoči svetog Dujma

0
Foto: PR

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara sa svojim zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom te savjetnicima susreo se danas s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem u čijoj su pratnji bili potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar uprave Lovro Kuščević. Sastanku je nazočio i župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Gradonačelnik je rekao kako je upravo vertikala vlasti omogućila rješavanje velikih poslova u prvih šest mjeseci njegovog mandata, što se najbolje vidi na primjeru Žnjana i sanacije odlagališta Karepovac te je zatražio potporu u daljnjim projektima.

Dogovoreno je da se na sjednici Vlade Republike Hrvatske koja će se pred blagdan svetog Dujma održati u Splitu naglasak stavi na iskorak grada prema razvoju i otvaranju nekih novih poslovnih paradigmi koje se ne vežu samo za turizam. Ključna priča je razrješavanje devetogodišnje loše priče oko Spaladium arene i stvaranje uvjeta za preseljenje gradske administracije, ali i drugih državnih tijela koja djeluju u iznajmljenim i komercijalno atraktivnim prostorima u buduće poslovne prostore na tom dijelu grada. Razgovarali su i o budućem Tehnološkom parku Dračevac koji će postati gospodarska zona grada Splita i uže regije, ali i o skorim izmjenama i dopunama prostornih dokumenata za koje će biti iznimno važna suradnja s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja.

Gradonačelnik Krstulović Opara naglasio je kako želi ubrzati procese koji su bili spori i iskoračiti prema razvoju i otključavanju grada te još jednom zatražio podršku i suradnju u Vladi Republike Hrvatske.