Zadar nadigrao FMP

0

Zadar je u 16. kolu ABA lige u dvorani Krešimir Ćosić nadigrao beogradski FMP s 83:77 (22:25, 19:19, 25:12, 17:21) pa s po 8 pobjeda i poraza dijeli 5. mjesto s Partizanom.

Utakmicu je Zadar prelomio u trećoj četvrtini, a FMP je promašio čak 19 slobodnih bacanja. Izveli su ih gosti čak 44, jedini je stopostotan bio Čović (8 od 8) koji je sa 17 poena bio najefikasniji igrač gostujuće momčadi. Zadar je s 18 poena predvodio Ive Ivanov, a 17 je dodao Luka Božić.

Koliko god da smo mladi i neiskusni, u karijeri je svatko od nas šutnuo barem sto tisuća slobodnih bacanja i vježbamo ih na svakom treningu. Oni su isključivo stvar koncentracije. Zadar je odigrao čvrsto, i mi i oni smo fizički dobri, ali utakmicu smo izgubili zbog slobodnih bacanja. Volio bih svaki dan igrati u ovakvoj atmosferi, bez obzira što s tribina doleti poneki upaljač, novčić ili uvreda, rekao je nakon utakmice Filip Čović.

Znali smo da će to biti kao da se kliještima čupa. FMP je čvrsta, atletična ekipa. Kroz tjedan smo bili načeti manjim ozljedama, nismo najbolje izgledali zadnja dva dana pred utakmicu. Zato me pobjeda posebno veseli, kao i iz razloga što uvijek nekog izvučemo. Dugo smo čekali Kraljevića, osjetilo se u zadnje dvije prvenstvene utakmice da dobro reagira. Ivanov je odigrao veliku utakmicu, ali ne bih nikoga posebno izdvajao, ovo je momčadska pobjeda. Bila je to jako borbena i teška utakmica, umorni smo kao da smo dva sata cijepali drva. Izgurali smo je, pokazali karakter i snagu i idemo dalje, izjavio je trener Zadra Aramis Naglić.

Zadar u 17. kolu u ponedjeljak 22. siječnja dočekuje Mornar iz Bara koji je s pobjedom više na 4. mjestu. Prije toga će u petak igrati utakmicu Premijer lige s Alkarom.