Lučić Baroni i Vekić ušle u 2. kolo Australian Opena

0

Donna Vekić i Mirjana Lučić Baroni pridružile su se Marinu Čiliću, Ivi Karloviću, Petri Martić i Jani Fett u drugom kolu teniskog Australian Opena. Vekić je u dva seta pobijedila Japanku Hibino, a Lučić Baroni u tri seta Amerikanku Rogers.

Vekić je u dvoboju s 44 mjesta slabije rangiranom (52-96) i 19 mjeseci starijom (21-23) Nao Hibino slavila sa 7:5, 6:3 za sat i 45 minuta. Propustila je po jednu break-loptu u prvom i trećem gemu, u četvrtom spasila dvije, u sedmom propustila još četiri nepovezane prilike u gemu s čak 12 izjednačenja, da bi kod 5:5 oduzela Japanki servis bez izgubljenog poena. Na servisu za prvi set Vekić je spasila tri break-lopte i realizirala treću set-loptu. Drugi set je Vekić otvorila i zaključila breakom, a Hibino nije došla do break-lopte iako je u svakom gemu protiv servisa osvojila najmanje dva, a jednom i tri poena. U četvrtak će igrati s nekad najboljom tenisačicom svijeta, danas 16. na WTA ljestvici, Njemicom Angelique Kerber.

Lučić Baroni je protiv 37 mjesta slabije rangirane (30-67) i deset godina mlađe (35-25) Shelby Rogers nakon 2 sata i 20 minuta igre slavila sa 7:6(6), 5:7, 6:2. 28. nositeljica je u završnici prvog seta, od 3:3 do 5:5, dva puta vraćala izgubljeni servis, a u tie-breaku okrenula 3:5 i spasila set-loptu kod 5:6. U drugom setu je Lučić Baroni opet dva puta vratila izgubljeni servis, kod 1:3 i 2:4, s tri gema zaredom došla je do servisa za meč, imala i dvije vezane meč-lopte kod 40-15, ali je Rogers odgovorila s tri gema u nizu. Lučić Baroni je treći set otvorila s 4:0, Rogers se vratila na 4:2, ali to je bilo sve. Mirjana je u zadnjem gemu spasila break-loptu i iskoristila prvu meč-loptu. Slijedi joj dvoboj s Bjeloruskinjom Aleksandrom Sasnovič (WTA-56).