Čilić, Karlović i Martić prošli, Fett zapela korak od senzacije

0

Marin Čilić, Ivo Karlović i Petra Martić ušli su u 3. kolo teniskog Australian Opena u Melbourneu. Jana Fett je propustila dvije meč-lopte protiv druge tenisačice svijeta Caroline Wozniacki.

Čilić nije imao problema ni u četvrtom dvoboju s Portugalcem Joaom Sousom. Slavio je sa 6:1, 5:7, 6:2 nakon 1 sata i 45 minuta igre. Slijedi mu Amerikanac Ryan Harrison s kojim ima 5:1 u međusobnim susretima.

Rijetke su prilike na Grand Slamu kada mogu reći da sam odigrao ovakav meč. Jako sam zadovoljan. Ot početka sam radio veliki pritisak u gemovima na Sousin servis, na svom servisu sam imao nevjerovatnu statistiku s velikim brojem winnera. Odlično sam igrao iz terena, fenomenalno sam se osjećao na svim udarcima. Sve je funkcioniralo na jako visokoj razini i to me veseli. I za ostatak turnira, ali i za ovu sezonu koja mi može donijeti puno dobrih rezultata ako nastavim u ovom ritmu, izjavio je Čilić nakon meča.

Karlović na pragu 39. rođendana ima snage i koncentracije za maratonske mečeve kakav je bio protiv Japanca Yuichija Sugite. Div sa Šalate je nakon više od četiri i pol sata igre slavio sa 7:6(3), 6:7(3), 7:5, 4:6 i 12:10. Njega u petak čeka Talijan Andreas Seppi, a ždrijeb mu je otvoren, sve do četvrtfinala neće sresti nositelja.

U istoj je poziciji i Petra Martić, koja je u Melbourneu u glavnom ždrijebu do sada imala tek 1 pobjedu uz 7 poraza. Sad je već dobila dva meča, a ima priliku za još korak-dva više. Riješila je Rumunjku Irinu Begu sa 6:4, 7:6(3) za dva sata igre spasivši prije tie-breaka tri set-lopte protiv servisa. Ide na Tajlanđanku Larisu Kumkhum.

Jana Fett bila je na pragu senzacije turnira. Imala je 5:1, 40-15 i servis u Rod Laver Areni protiv druge nositeljice Caroline Wozniacki. Na drugom servisu za meč ostala je dva poena od pobjede. Wozniacki se izvukla s 3:6, 6:2, 7:5 nakon dva i pol sata, ali mlada Vrbovčanka zaslužuje sve čestitke za prikazano na jednom od najvećih svjetskih teniskih stadiona.

Počeo je i turnir parova. Drugo kolo izborili su Mate Pavić i Austrijanac Marach, Nikola Mektić i Austrijanac Peya, Franko Škugor i Šveđanin Lindstedt, te Donna Vekić i Čehinja Kristina Pliškova. Ispali su Ivan Dodig i Španjolac Verdasco, Darija Jurak i Japanka Hibino. te Mirjana Lučić Baroni i Njemica Petković.