Ispale Lučić i Vekić. Zadranka Pera priredila senzaciju

0

Četvrtog dana teniskog Australian Opena u Melbourneu odigrani su preostali mečevi 2. kola. Od turnira su se oprostile Mirjana Lučić Baroni i Donna Vekić, a Zadranka s američkom putovnicom Bernarda Pera pobrinula se za veliko iznenađenje.

Lanjska polufinalistica Mirjana Lučić Baroni izgubila je za samo 55 minuta od Bjeloruskinje Aleksandre Sasnovič s 3:6, 1:6. Držala se do 3:3 pa izgubila 4 gema zaredom. Vratila je na početku drugog seta izgubljeni servis i izjednačila na 1:1, ali to joj je bio posljednji osvojeni gem na turniru. Lučić Baroni izgubit će 710 bodova (od 1618 koliko je imala) i pasti s 30. negdje oko 70. mjesta na WTA ljestvici.

Donna Vekić je uzela gem više i na terenu provela petnaestak minuta više od Lučić Baroni. Nekad vodeća tenisačica svijeta, Njemica Angelique Kerber, danas 16. na svijetu, slavila je sa 6:4, 6:1. Kerber je povela 4:1, Vekić se vratila na 4:4, ali je do kraja uspjela još samo izjednačiti na 1:1 u drugom setu. Vekić je ponovila prošlogodišnji rezultat i obranila 70 bodova pa će ostati oko 50. mjesta na WTA ljestvici. Ozlijeđena Ana Konjuh bit će oko 60. pozicije. Ostaje vidjeti što će još napraviti Petra Martić.

Bernarda Pera je eliminirala 10. tenisačicu svijeta, Britanku Johannu Konta, sa 6:4, 7:5. 23-godišnja Zadranka je upala u glavni ždrijeb kao lucky loser (najbolje rangirana gubitnica iz zadnjeg kola kvalifikacija), a Kontu je načela u devetom gemu. U drugom setu je Konta dobila prva dva gema, Pera okrenula na 5:3, pritom propustila tri meč-lopte, pa i servis za meč, ali je uzela zadnja dva gema za uspjeh karijere. Ovom će pobjedom sa 123. mjesta doći na prag ulaska među 100 najboljih na svijetu. Sljedeća protivnica bit će joj 20. nositeljica, Čehinja Barbora Strycova.

Najveće iznenađenje kod tenisačica je poraz 3. nositeljice. Garbine Muguruza izgubila je od Tajvanke Su-Wei Hsieh sa 6:7(1), 4:6. Kod tenisača je 7. nositelj David Goffin poražen od Francuza Juliena Benneteaua sa 6:1, 6:7(5), 1:6, 6:7(4). Amerikanac Tennys Sandgren razbio je 9. nositelja Stana Wawrinku sa 6:2, 6:1, 6:4 za samo sat i pol!