Zadar protiv Mornara za Final Four ABA lige!

0
Foto: Radio Dalmacija

Zadar u 21 sat u dvorani Krešimir Ćosić igra utakmicu 17. kola ABA lige protiv Mornara iz Bara. Ako pobijedi, Zadar će se izjednačiti s Partizanom na 4. mjestu uoči završnih 5 kola u kojima će pasti odluka o četvrtom sudioniku Final Foura.

Mornar bi u slučaju pobjede u Zadru ostao sam na 4. mjestu jer ima omjer 9-7, Partizan 9-8, a Zadar je prošlotjednom pobjedom protiv FMP-a došao na 8-8. Mornar je u sjajnoj formi, dobio je posljednje četiri utakmice, u zadnjih 6 kola ima 5 pobjeda i poraz od vodeće Crvene zvezde. Zadar će imati težak posao. Budućnost (15-2), Crvena zvezda (13-3) i Cedevita (13-4) su sigurni za Final Four, Zadar bi pobjedom ostao u utrci, a porazom bi dijelio 6. mjesto s FMP-om (8-9).

Ne bih rekao da nam je ovo utakmica sezone, ali nam je izuzetno važna s aspekta nastavka borbe za Final Four. Želja nam je da koliko je duže moguće ostanemo u toj utrci, što bi u slučaju da uspijemo bila kruna odlične sezone. Momčad Mornara je napadački izuzetno talentirana. Morat ćemo biti na najvišoj mogućoj razini, nadam se da ćemo pružiti igru kakve pružamo u posljednje vrijeme i upisati bodove. Siguran sam u fantastičnu posjetu, da svi zajedno uživamo u dobroj košarci, izjavio je trener Zadra Aramis Naglić.

Očekuje nas teška utakmica i kvalitetan protivnik, koji je kao i mi u dobroj formi, ali da ne vjerujem u našu pobjedu ne bih ni kretao na put bolestan, s nezaliječenom upalom. Znamo da nas u Zadru čeka paklena atmosfera, a ja uživam u takvoj, pravoj košarkaškoj atmosferi, u kojoj publika nosi svoje ljubimce, ali pomaže i protivničkim igračima da spoznaju od kakvog su materijala napravljeni. Uz dužno poštovanje prema Zadru, mi se nemamo razloga bojati bilo koje ekipe u ABA ligi. U posljednjih šest kola upisali smo pet pobjeda, od kojih tri u gostima. Mi, jednostavno, nemamo kud nazad, ne daju nam rezultati. I u Zadru ćemo pokušati pobijediti, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.