Jug CO u Gružu želi srušiti Olympiacos

0
Foto: VK Jug CO

Jug Croatia osiguranje u 8. kolu A skupine vaterpolske Lige prvaka u 18.30 u Dubrovniku igra s grčkim Olympiacosom, od kojeg je prije dva tjedna u Pireju izgubio sa 6:8.

Olympiacos, koji predvode hrvatski igrači Josip Pavić, Andro Bušlje i Paulo Obradović, još je bez poraza. Jug CO je nakon prvog kruga peti, 2 boda od 4. mjesta koje vodi na završni turnir.

Olympiacos u Pireju nije odigrao naročito dobro, pa očekujemo i njihovo bolje izdanje, a time i teži zadatak nego što smo ga imali u Grčkoj. Pogotovo jer igramo pred domaćom publikom i imamo imperativ osvajanja bodova. Analizirali smo utakmicu u Pireju i vidjeli dosta grešaka koje su nas koštale bodova. Očekujem kvalitetnu i neizvjesnu utakmicu od početka do kraja, rekao je za Radio Dalmaciju reprezentativac Maro Joković.

Oni su u zadnje 3-4 utakmice u startu stvarali razliku od tri, četiri, pa čak i 6 golova. To se i nama dogodilo, poveli su 4:0 i nakon toga se teško vaditi. Došli smo tri puta na samo gol zaostatka, imali smo prilika za bod, možda i za pobjedu, ali nismo uspjeli. Olympiacos čine kvalitetni pojedinci i još kvalitetnija ekipa s brzim protokom lopte, pojačana s našim sadašnjim i bivšim reprezentativcima. Jako su neugodni, sigurno su favoriti za osvajanje Lige prvaka ove sezone, dodao je Joković.

Bušlji i Obradoviću neće biti svejedno. Iz iskustva znam da nije lako igrati u Gružu na suprotnoj strani. Nadam se da će i njih uhvatiti trema i da neće pokazati najbolje od sebe, pogotovo Obradović koji je u Pireju dao dva ključna gola. Dubrovačka publika sigurno će ih pozdraviti aplauzom, tako je uvijek kad naši momci igraju za druge klubove. Nadamo se da ćemo ih isprovocirati da učine koju grešku više nego obično, a na nama je da se malo konsolidiramo nakon malo lošijih partija u Ligi prvaka, zaključio je Joković.