Split i Ribola Kaštela u igri za četvrtfinale rukometnog Kupa Hrvatske

0

Dva dalmatinska predstavnika dočekuju momčadi iz Premijer lige u osmini finala Kupa Hrvatske za rukometaše. Split u 18 sati na Gripama igra protiv Spačve, a Ribola Kaštela u Sokolani u 20 sati s Umagom.

Očekujemo tešku utakmicu. Spačva je kvalitetan protivnik, dva boda su od vrha Premijer lige. Ali spremili smo se dobro i nadamo se da možemo parirati Vinkovčanima, pa i proći u četvrtfinale Kupa. Doduše imamo problema, ozljeđena su nam dva vrlo bitna igrača, Zujić i Varvodić, a nismo pronašli adekvatne zamjene. Za nama je pauza od dva mjeseca, dobro smo odradili pripreme i puno očekujemo u nastavku prvenstva, koje nam je važnije od Kupa. Naravno, sve ćemo dati da prođemo Spačvu, a od nedjelje protiv Buzeta krećemo u boj za bodove koji će nas, nadamo se, kao predstavnika Dalmacije uvesti u Premijer ligu, rekao je za Radio Dalmaciju trener Splita Mario Bjeliš.

Kup je, samo jedna utakmica, igramo u Kaštel Sućurcu gdje nikome s nama nije lako pa neće biti ni Umagu iako su, kao petoplasirana momčad Premijer lige, gosti izraziti favoriti. Vjerujem da ćemo im pružiti kvalitetan otpor, uz našu dobru igru i borbenost u obrani nadam se da će rezultat na kraju biti u našu korist, da ćemo proći u četvrtfinale. Prvi dio prvenstva Prve lige jug zaključili smo na petom mjestu, nismo startali kako smo očekivali. Pomladili smo momčad, a igračima koji su u drugim klubovima igrali u nižem rangu natjecanja trebalo je vremena da se prilagode. Imali smo i težak raspored, sad ćemo od 12 utakmica 7 igrati kući, a samo 5 u gostima pa vjerujem da ćemo skupiti puno bodova. U prvih 5 kola smo 4 puta domaćini, a jedino gostovanje bit će nam na Gripama, derbi sa Splitom koji bi mogao odlučiti i prvaka Prve lige jug, najavio nam je trener Ribole Kaštela Davor Bujas.