Babić objavio popis igrača za Svjetsko prvenstvo

0

Hrvatski izbornik Željko Babić objavio je popis od 17 igrača koje vodi na Svjetsko prvenstvo u Francusku. Hrvatska svoju prvu utakmicu igra u petak, 13. siječnja protiv Saudijske Arabije u Rouenu.

Na popisu su:

Filip Ivić – Vive Tauron Kielce
Ivan Stevanović – PPD Zagreb
Ivan Pešić – Meshkov Brest
Josip Božić Pavletić – NEXE Našice
Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce
Lovro Mihić – Wisla Plock
Tin Kontrec – PPD Zagreb
Marko Mamić – Dunkerque
Stipe Mandalinić – PPD Zagreb
Lovro Jotić – PPD Zagreb
Luka Cindrić – Vardar
Luka Stepančić – Paris Saint-Germain
Luka Šebetić – PPD Zagreb
Željko Musa – Magdeburg
Jakov Gojun – Füsche Berlin
Domagoj Duvnjak – THW Kiel
Zlatko Horvat – PPD Zagreb

Izbornik Babić objasnio je svoju odluku a posebno se osvrnuo na činjenicu da će povesti tri vratara:“Imamo tri vratara i takvu smo odluku donijeli da idu svi s nama. Znamo kolika je važnost vratara tako da ako bude potreba da odmah možemo staviti trećeg vratara.”

Postojale su dvojbe ali najveća je bila oko trojice pivotmena koji su bili u konkurenciji. Izbornik Babić se odličio za Željka Musu i Tina Kontreca.

“Tu smo se odlučili za dva različita tipa igrača. Jedan je jači i viši Željko Musa a drugi je brži i agilniji jer ćemo igrati brzo i zato je Kontrec dobio prednost nad Kozinom koji je već bio u reprezentaciji. Mislim da je to i logično da imamo jednog većeg i malo sporijeg igrača a drugoga malo nižeg i bržeg”, pojasnio je izbornik Babić.

Na popisu ozlijeđenih su i dalje Duvnjak, Stepančić, Mandalinić i Mamić.

“Mi u principu imamo problem, ali ne želim kukati. Imamo puno ozljeđenih igrača koji nisu došli i samim time je odluka bila lakša,. Kopljar ima problema s koljenom, Slišković ima mononukleozu, Marić je obnovio ozljedu i Ivan Čupić koji zbog obiteljskih razloga nije tu. Imamo četiri startera koji su bili u Poljskoj i sada nisu tu. To je veliki udarac za bilo koga da u godini dana izgubite četiri startera. Stepančić ima problema sa stražnjom ložom, Mandalinić je dobio udarac i Marko Mamić ima problema s ložom. Za dva, tri dana ćemo znati i vidjeti treba li pozvati nekog od igrača koji je bio na pripremama. Nama se nažalost stalno događaju ozljede pred velika natjecanja i zbog toga smo limitirani kao momčad.”

Pred reprezentaciju uoči Francuske postavljeni su ciljevi i očekivanja: “Primarni cilj je što veća i bolja selekcija igrača za EP 2018 u Hrvatskoj a minimalni cilj je četvrtfinale koji se mora ostvariti”, zaključio je Babić.