Počinje 132. Wimbledon: petero Hrvata danas u akciji

0

Branitelj naslova Roger Federer i Srbin Dušan Lajović odigrat će po tradiciji u 14 sati prvi meč na središnjem terenu prvog dana 132. Wimbledona, najvećeg svjetskog teniskog turnira. Već prvog dana na terene All England Cluba izaći će 5 od 7 hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji.

Mečevi na vanjskim terenima počinju u 12.30, kada će treći nositelj i lanjski finalist Marin Čilić igrati protiv Japanca Yoshihita Nishioke. Donna Vekić otvorit će u 14 sati teren broj 1 dvobojem protiv 4. nositeljice, pobjednice US Opena i finalistice Roland Garrosa, Amerikanke Sloane Stephens. Oko 14.30 na rasporedu su tri hrvatsko-ruska dvoboja. 16. nositelj Borna Ćorić će igrati protiv Danila Medvjedeva, Petra Martić s Jekaterinom Makarovom, a Ivo Karlović protiv Mihaila Južnija.

Ana Konjuh i Jana Fett su u dijelu ždrijeba u kojem je braniteljica naslova Garbine Muguruza pa će svoje mečeve s Amerikankom Claire Liu (Konjuh) odnosno 14. nositeljicom Ruskinjom Darijom Kasatkinom (Fett) igrati u utorak.