Veličanstven doček Zlatka Dalića u Livnu

0

Srebrnom nogometnom izborniku Zlatku Daliću priređen je spektakularan doček u njegovom rodnom Livnu. Više desetaka tisuća građana se okupilo na gradskom stadionu Zgona.

Zlatko Dalić se na pozornici pojavio oko 21.45 sati.

“Dragi moji prijatelji, svi koji ste došli iz daleka i drugih krajeva. Dragi moji Livnjaci, moja draga obitelj. Hvala vam za osjećaj koji imam, osjećaj sreće i velikog ponosa. Hvala vam na tome. Nikad nisam zaboravio od kuda sam krenuo i gdje sam počeo, a karijeru sam počeo tu na Zgonima prije jako puno godina. Nakon 35 godina se vraćam kao drugi u svijetu, hvala vam lijepo. Znam sa koliko ste emocija i strepnje navijali za hrvatsku reprezentaciju. Mi nismo svjetski prvaci, ali vi znate da su dečki dali sve od sebe. Da su igrom i hrabrošću osvojili vaša srca”, rekao je Dalić.

“Osvojili smo srca cijelog svijeta s načinom na koji smo igrali i zato vam hvala, još jednom na velikoj podršci”, rekao je Dalić i potom je prekinut skandiranjem “Zlatko majstore”. “Tu su i hrvatski generali koji su branili Livno. Hvala im što su došli. Najveće hvala vama”, rekao je Dalić te dodao “ja sam jedan od vas, a vi ste moja snaga”.

“Od prvoga dana šaljem poruke pozitive. Molim vas da iz Livna ode poruka mira, tolerancije, zajedništva i ljubavi. Mi ne šaljemo negativne poruke nego pozitivne poruke, poruke ljubavi. Mi samo volimo svoje, a sve drugo poštujemo i mi smo ponosni ljudi. Neka bude sve dostojanstveno, kako mi to znamo. Sa puno ljubavi i tolerancije prema svima”, rekao je Dalić.