11. Sajam agroturizma

0

30. travnja i 1. svibnja 2019. godine u Skradinu će se održati 11. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije. Sajam organiziraju Šibensko-kninska županija i Javna ustanova Razvojna agencija te županije.

Sajam je izložbeno prodajnog karaktera i održava se na ulazu u Nacionalni park Krka. Na sajmu se predstavljaju autohtoni i tradicijski ruralni proizvodi i usluge, etno i gastronomski specijaliteti, kulturna baština, folklor, stari zanati te turistička ponuda na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja. Svake godine jedna od hrvatskih županija je partner na sajmu. Ove godine to je Osječko-baranjska županija.

Na ovogodišnjem sajmu predstaviti će se ukupno 179 izlagača, od kojih 63 izlagača iz Šibensko-kninske županije, 13 iz Osječko-baranjske županije i 103 izlagača iz drugih hrvatskih županija.

Izlagači iz Osječko-baranjske županije predstavit će svoju županiju sa etno i gastronomskim proizvodima. Riječ je o tradicionalnim slavonskim suhomesnatim proizvodima, sirevima, mliječnim prerađevinama, domaćem brašnu, slavonskim vinima, medu i pčelinjim proizvodima.

Samo svečano otvorenje Sajma biti će u utorak, 30. travnja 2019. godine u 11 sati, pod šatorom  u Skradinu.

U okviru sajma održati će se i dvije radionice, „Apiterapija“ u organizaciji Pčelarske udruga „ Pčela“ Šibenik i „Kušaonica maslinovih ulja“.

Suorganizatori sajma su Grad Skradin, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Šibenik i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.