US Open: Ćorić prošao, Vekić i Martić ispale

0
Foto: Radio Dalmacija

Prvog dana 138. US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira teniske sezone, Borna Ćorić ušao je u 2. kolo, dok su Donna Vekić i Petra Martić eliminirane.

Ćorić je za dva i pol sata nadigrao Nijemca Floriana Mayera sa 6:2, 6:2, 5:7, 6:4. Nakon što je uvjerljivo dobio prva dva seta, Ćorić je Mayeru u prvom gemu trećeg seta i peti put oduzeo servis. No tada je prvi put posrnuo na svom početnom udarcu, što se ponovilo kad je servirao za ulazak u tie-break. U četvrtom setu Ćorić nije ponovio pogrešku – break iz prvog gema sačuvao je do kraja. Sljedeći protivnik bit će mu Španjolac Roberto Carballes Baena.

Donna Vekić nije uspjela iznenaditi 18. tenisačicu svijeta, Latvijku Anastasiju Sevastovu. Izgubila je s 2:6, 6:2, 3:6 nakon nepuna dva sata igre. U prvom gemu odlučujućeg seta Vekić je propustila tri break-lopte da bi kod 1:2 izgubila servis.

Petru Martić je sa 6:4, 6:4 za sat i pol nadigrala Čehinja Lucija Šafarova. Petra ima za čime žaliti, u prvom setu je propustila dvije lopte za 2:0 i jednu za povratak na 5:5. U drugom setu je kod 2:2 izgubila servis, a u sljedećem gemu propustila još jednu break-loptu. Realizirala je tek jednu od 6, a Šafarova 3 od svojih 7 prilika, ali to su bile tri od prve četiri. Preostale tri je Martić izvukla kod 2:4 u trećem setu, ali nije dobila novu priliku za povratak.

Marin Čilić u utorak oko 19 sati igra protiv Rumunja Mariusa Copila.