Zatvorene 70. Dubrovačke ljetne igre

0
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Spuštanjem festivalske zastave, zatvorene su jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre.

Prethodno je održan koncert Simfonijskog orkestra HRT-a ispred crkve sv. Vlaha, pod ravnanjem svog šefa dirigenta Enrica Dinda i uz gostovanje mlade udaraljkaške zvijezde Simona Rubina.

Na ovogodišnjim Igrama sudjelovalo je gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta koji su u 47 festivalskih dana od 10. srpnja do 25. kolovoza na 20 scenskih i ambijentalnih lokacija Dubrovnika, pred približno 60 tisuća domaćih i inozemnih posjetitelja izveli 80 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih, filmskih, likovnih i drugih programa.

Dodijeljene su i nagrade Orlando. Dobitnica Orlanda na polju drame je Doris Šarić Kukuljica za ulogu Mare u Vojnovićevom Geraniumu, dok je ona za glazbenu izvedbu na repertoaru sedamdesetog Festivala otišla u ruke pijanistu Aljoši Juriniću i violončelistu Luki Šuliću za koncert u Dvoru održanom 21. kolovoza.

Dobitnica prvog Grand Prix Orlanda – nagrade za životno djelo, je Milka Podrug Kokotović koja je, istaknuto je, obilježila sliku Grada djelovanjem u Kazalištu Marina Držića i nastupima na Dubrovačkim ljetnim igrama od 1964. godine.