U Solinu 14. siječnja počinje “SOLIN WINTERfest”

0
Foto: solin-info.com

Turistička zajednica grada Solina najavljuje manifestaciju “SOLIN WINTERfest” koja će se već četvrtu godinu zaredom od 14. siječnja do 14. veljače 2020. godine održati na području grada Solina u organizaciji TZ grada Solina.

Projekt se provodi u partnerstvu s gradom Solinom, Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, GK Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj, hotelom President i Salona palace, Restoranom Gašpić i konobom pizzeriom River, koncesionarom Gašpine mlinice, te uz potporu Arheološkog muzeja Split, JU More i Krš te TZ grada Knina.

Riječ je o projektu zimskog festivala, jedinog takvog u županiji, koji se četvrtu godinu zaredom organizira u Solinu, a koji kroz četiri različite teme prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima okolnih gradova, tako i turistima te kao najmlađi grad u RH ukazuje na važnost obitelji i života. Dakle osim edukacije svojih sugrađana (djece i odraslih) te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude vansezone i pozicioniranje grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godinu, sukladno strateškim ciljevima razvoja turizma u RH.

Program Solin winterfesta se sastoji od 24 događanja (radionice, povijesne interpretacije, tematski razgledi, plesnjaci).