15. Splitska.tiramola otvara se u subotu u Fotoklubu Split

0
Foto: PR

Tradicionalna godišnja izložba fotografija mladih autorica i autora “Splitska.tiramola” ove godine slavi jubilej, prvih petnaest godina održavanja, a otvorenje je zakazano za subotu 12. 12. u 12 sati u Galeriji fotografija Fotokluba Split u Marmontovoj 5.

Na natječaj kojeg je raspisala Udruga za promociju kulture mladih “Splitski portal” ove se godine odazvalo 77 autorica i autora mlađih od 30 godina te će na izložbi biti postavljeno 76 fotografija od čak 50 odabranih autorica i autora.

Izložba fotografija “Splitska.tiramola”, koja se po prvi put održala prije 15 godina od početka ima sasvim jednostavan koncept. Sve izložene fotografije su snimljene u Splitu, a autori na dan otvaranja još nisu proslavili 30. rođendan.

Postav ove tradicionalne izložbe ovog puta odabrao je nagrađivani splitski fotoreporter Milan Šabić, koji je na početku svog fotografskog puta također izlagao na „Splitskoj.tiramoli“.

Tiramola i ove godine ima humanitarni karakter, ali u drukčijem izdanju. Prethodnih godina radove sa Splitske.tiramole mogli ste kupiti na humanitarnom buvljaku “A di si ti?” udruge MoSt, u sklopu kojeg se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnice/ke, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnice/ke. Nažalost, zbog situacije s koronavirusom buvljak je ove godine otkazan te ćete fotografije moći kupiti izravno u Galeriji, a sredstva donirati na poseban račun udruge MoSt.

Što se sve “suši” na ovogodišnjoj Splitskoj tiramoli možete pogledati sve do 29. prosinca u radnom vremenu Galerije fotografija Fotokluba Split.