17. Mediteranski sajam u Dubrovniku

0

Jedna od prednosti Lijepe naše je kontinentalno – mediteranski položaj koji nam daje mogućnost proizvodnje vrhunskog ljekovitog bilja i prirodne hrane.
Ova mediteranska strana nameće potrebu dodira sa mediteranskom cjelinom, te se stoga od 2004.g. održava prvi Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja; najveća nacionalna manifestacija za male i srednje poduzetnike, obrtnike i OPG-ove.

17. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održat će se i ove godine u organizaciji Dubrovnik Sun d.o.o., te u suorganizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ-e, Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, i Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o., od 19.-22. ožujka 2020.g., u vanjskim i unutarnjim sadržajima hotela Tirena – Babin kuk Dubrovnik.

Svih ovih godina okuplja izlagače, stručnjake, pokrovitelje i entuzijaste kako bi zajedničkim nastojanjima pokušali predstaviti veći dio ekoloških i tradicijskih proizvoda kojima naša zemlja obiluje.
Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području ekološke, tradicijske poljoprivrede i ostalog zelenog poduzetništva.

Travnja, 2005.g. sa našeg sajma pokrenuta je i ostvarena ideja o proglašenju Dubrovačko-neretvanske županije GMO free županijom. Na 16. Mediteranskom sajmu 2019.g. izlagalo je preko 200 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja, a sajam je posjetilo preko 20.000 tisuća posjetitelja.

Ovogodišnja orijentacija sajma usmjerena je na proširenje sa novim proizvodima, (hybridna, električna vozila, eko namještaj i odjevni predmeti od prirodnih materijala), održavanje manifestacije dani meda Dubrovačko-neretvanske županije, podizanje kvalitete nastupa izlagača kao i podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda. I ove godine nastavlja se s promocijom domaćih kvalitetnih proizvoda, uz niz edukativnih okruglih stolova, predavanja, prezentacija, atraktivnih kulturno-zabavnih i gastronomskih pratećih sadržaja.

Sajam je izložbenog i prodajnog karaktera te se posjetiteljima ulaz ne naplaćuje.

Sve detaljnije informacije možete pronaći na webu www.mediteranski-sajam.com