20 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Zadarskoj županiji

0
Foto: pixabay.com

Na području Zadarske županije 20 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najvećim dijelom riječ je o mladim osobama i osobama srednje životne dobi, rođenima između 1979. i 2001. godine za koje su utvrđuju kontakti i kretanja budući da su boravili na više mjesta, izvijestio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije.

U tri slučaja riječ je o obiteljskim kontaktima, a kod nekoliko starijih osoba, rođenim između 1943 i 1949.god., zaraza je otkrivena prilikom rutinskog testiranja u Općoj bolnici Zadar. Novooboljele osobe su s područja Grada Zadra (6), Grada Biograda na Moru (4), Grada Paga (1), te općina Privlaka (1), Stankovci (2), Kolan (1), Novigrad (3), Sveti Filip i jakov (1) i Pakoštane (1).

Aktivan nadzor provodi se nad 277 osoba, a istekao je za njih 4905. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 147 testiranja uzoraka sa sumnjom na koronavirus.

Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano 6 bolesnika oboljelih od COVID-19. Od ukupnog broja 4 bolesnika je na COVID 1 odjelu, te 2 bolesnika u COVID JIL-u, od kojih je 1 na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.