29 novih slučajeva u Splitsko-dalmatinskoj županiji

0
Foto: RD

U protekla 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 29 novih slučajeva pa je ukupan broj oboljelih od COVID-19 porastao na 128.

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 29 osoba pozitivno na koronavirus. Iz Splita 14 osoba, Solina 6, Dugopolja 3, te po jedna osoba iz Marine, Hrvaca, Dugog rata, Makarske, Imotskog i Kaštela. Uglavnom se radi o oboljelim osobama u samoizolaciji koji su bili u kontaktu s prije potvrđeno oboljelima.

Na dan 1.4.2020. ukupno je 128 osoba zaraženo koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije. Svi zaraženi su dobrog općeg zdravstvenog stanja. Od ukupnog broja zaraženih 33 su zdravstvena djelatnika. Sedmero ih je sa Zavoda za hitnu medicinu, 3 iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, jedan iz Doma zdravlja, pet iz KBC-a Split, jedna osoba iz privatnih ljekarni, 15 privatnih stomatologa i jedna osoba iz privatne specijalističke ordinacije.

146 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji, a u karanteni hotela Zagreb trenutno je 8 osoba. Trenutno se u Splitsko-dalmatinskoj županiji u samoizolaciji nalazi 2430 osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.