4. Dani flaute – 12. do 16. listopada 2016.

0

U organizaciji Glazbene mladeži Split od 12. – 16. listopada 2016. U Splitu, Kaštelima, Imotskom i Makarskoj održat će se 4. Dani flaute.

Ovogodišnji Dani flaute posvećeni su u spomen su na nedavno preminulog profesora flaute Aurele Nicoleta. Manifestacija se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Pokrovitelji Manifestacije su: Umjetnička Akademija Sveučilišta u Splitu, Veleposlanstvo Švicarske u Republici Hrvatskoj, Addiko Banka, Grad Split, Grad Kaštela, Županija Splitsko-dalmatinska i Profesionalni certificirani servis duvačkih muzičkih instrumenata „Tosca“.

Majstorske radionice su namijenjene svim polaznicima glazbenih škola, muzičkih akademija, profesorima te svim ostalim zainteresiranim za ovaj instrument. Voditelji majstorskih radionica i članovi žirija su vrsni svjetski flautisti; Eva Amsler – Švicarska, Guelsen Tatu –Turska, Riccardo Ghiani – Italija,  Marko Zupan – Slovenija i Ana Domančić Krstulović – Hrvatska. Službena korepetitorica festivala je Francesca Carta, Italija.

Radionice će se odvijati u prostorijama Umjetničke akademije u Splitu na hrvatskom i engleskom jeziku, Međunarodno natjecanje flautista

„Tinka Muradori“ održava se u kaštelanskom dvorcu „Vitturi“, predviđena su dva koncerta za učenike, nastavnike i javnost u Imotskom i Makarskoj, a vrhunac manifestacije biti će Koncert profesora, koji će se održati 14. listopada 2016 u 19,30 sati u Foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.