5. Split Blues festival 2015. – 17. do 19. srpnja

0

Ljubitelji bluesa i jazza, evo dobrih vijesti. Pred nama je i peto izdanje „Split Blues Festivala In Memoriam Jadran Zlodre Gobbo“!

Od petka 17.7. do nedjelje 19.7. 2015., na čarobnoj sceni splitskog Đardina, u kolopletu besplatnih koncerata, nastupit će šest različitih izvođača, od prekaljenih „veterana“ In Roots do novih izdanaka splitskog stabla bluesa – Go Lilly.

Dođite i uživajte u jedinstvenom ambijentu Strossmayerovog perivoja – splitskog Đardina.

5. Split Blues Festival i dalje prezentira šarenu lepezu bendova koji ne odstupaju od svojih glazbenih korijena – bluesa i jazza. Stiv Vučković iz HGU-a nam kaže: „U te tri večeri dolaze nam po jedan domaći po jedan gostujući. Znači, u petak, novi izdanak sa stabla splitskog bluesa, mladi blues trio Go Lilly koji dočekuju odličnog Zambu iz Duge Rese koji je pretprošle godine u Memphisu predstavljao Hrvatsku. U subotu nas čeka jedinstvena splitska priča. Tata i dva brata – Trio Brodarići, svirat će nam nešto autorskog materijala, a nešto obrada. Nakon njih nastupit će Borna Šercar’s Jazziana Croatica s izvarednim jazz programom. U nedjelju je program ‘najžešći’. Tu su ovogodišnji pobjednici ‘Croatian Blues Challengea’ koji su također bili u Memphisu i predstavljali Hrvatsku i tu su splitski In Rootsi s Lovrom na usnoj harmonici“.

Trodnevni gratis program SBF 2015:

PETAK, 17.7. od 20h

GO LILLY – Split

ZAMBA – Duga Resa

SUBOTA, 18.7. od 20h

TRIO BRODARIĆI – Split

BORNA ŠERCAR’S JAZZIANA CROATICA – Zagreb

NEDJELJA, 19.7. od 20h

ROLIN HUMES – Rijeka

IN ROOTS – Split