500 mladih Splićana u volonterskoj akciji “72 sata bez kompromisa”

0
Foto: 72h bez kompromisa

Ako ste  po gradu primijetili mlade u zelenim majicama, riječ je je o velikoj volonterskoj akciji “72 sata bez kompromisa” koja se  ovaj vikend održava  u Splitu te u još 15 gradova diljem Hrvatske.

Unatoč otežanim okolnostima zbog koronavirusa, u Splitu se odazvalo  500 mladih koji sudjeluju u 45 različitih akcija poštujući sve epidemiološke mjere, izjavila nam je Paola Mužinić iz Organizacijskog odbora akcije ” 72 sata bez kompromisa”.

Frizeri volonteri sredili su frizure beskućnicima iz udruge MoSt, za koje je, također, druga ekipa volontera pripremala im je slasne obroke. Bojalo se i uređivalo dvorište doma Maestral, a radna akcija bila je i na Marjanu gdje se čiste odvodni kanali te  u Botaničkom vrtu i na Benama.  Uređuje se biblioteka u župi Pomoćnice kršćana na Kmanu a provodi se i akcija na stadionu na Poljudu  gdje se uređuje  ulaz za osobe s invaliditetom te se boja zid.

U nekoliko većih trgovačkih centara prikupljale su se namirnice za korisnike Caritasa, a uređuje se i nekoliko socijalnih stanova. S obzirom da se ove godine ne smije ulaziti u staračke domove, mladi su odlučili na drugačiji način pokloniti pažnju starijima i nemoćnima: izrađuju se suveniri koji će se kasnije pokloniti svim korisnicima staračkih domova. To su samo neke od ukupno 45 akcija u kojima sudjeluje oko 500 volontera u dobi od 15 do 35 godina.

Akcije se nastavljaju  danas sve do večernjih sati.