Odbojkaška fešta u Kaštel Starom

0

U Kaštel Starom se igra završni turnir Kupa Hrvatske za odbojkaše i odbojkašice.

Finale kod muškaraca u 17.15 sati igraju Mladost Ribola Kaštela i Mladost Zagreb dok se kod žena u 19.30 sati sastaju Marina Kaštela i Osijek. Kaštelani su u polufinalu imali lagan posao protiv Centrometala i s velikim nestrpljenjem čekaju finalni susret protiv Mladosti. Aktulani prvaci Hrvatske već pet godina čekaju trofej u Kupu i nema boljeg trenutka nego da na svom paketu stignu do pobjede i velikog slavlja.

“Bit će sigurno kvalitetna utakmica i prava odbojkaška poslastica. Znamo se dobro, nama je problem što nećemo moći računati na oba stranca ali što je tu je. Igramo kući, publika će biti na našoj strani i vjerujem kako možemo doći do toliko priželjkivanog trofeja. Ključno će biti tko bude bolje primao servis a mislim da smo mi tu nekako u boljem ritmu. Mladost je protiv Osijeka imala problema na prijemu te se nadam da i mi to možemo iskoristiti. Kup je specifično natjecanje, igra se samo jedna utakmica i sve je moguće”, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Mladosti Ribole Kaštela Ivan Rančić.

U finalu prije finala Kaštelanke su sa 16:14 u petom setu pobijedile Mladost. Super uzbudljiva utakmica u kojoj su odlučili detalji a gošče iz Zagreba su imale prednost od 2:1 u setovima. U finalu je Marina Kaštela veliki favorit protiv Osijeka.

“Ove sezone smo dva puta igrali protiv Osijeka u prvenstvu i oba puta dobili po 3:0 u setovima. Nema tu previše priče, imamo kvalitetniju ekipu i moramo doći do pobjede. Istina naše protivnice će biti odmornije jer smo mi igrali pet setova li ako nam energija bude na potrebitom nivo problema neće biti”, kazao je trener Marine Kaštela Milorad Krunić.