Marino Marić otpao za SP

0

Hrvatska rukometna reprezentacija u Umagu će do 10. siječnja odrađivati drugu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

U Istru je otputovao 21 reprezentativac, a Hrvatsku u sklopu priprema čekaju i dvije utakmice na HEP Croatia Cupu, Tunis 8. siječnaa i dan kasnije Crna Gora.

“Ozljeda Marina Marića nas je poremetila i to je loše iznenađenje za sve nas. Morati ćemo raditi određene korekcije u taktici. Za to imamo devet dana i naravno da je izostanak Marića veliki nedostatak, ali zvali smo Kozinu koji je pivot drugačijih karakteristika. Zbog obaveza smo pustili pet igrača i oni nisu bili u Ivaniću. Moramo proći sve segmente igre od napada na 6-0 i 5-1. Imamo nova kretanja, obranu još nismo radili jer su nam ključni igrači bili na odmoru. Imamo puno stvari koje smo promijenili. Vrijeme je uvijek problem i na meni je da sada to sve ukomponiram. Potrebna je kooperacija igrača, njihov angažman i fokus”, kazao je izbornik Željko Babić.

”Nema puno filozofije, imamo Marićevu ozljedu koja je veliki hendikep i dosta stvari koji smo planirali s njim će se sada morati mijenjati. Mislim da ćemo uspjeti u sljedećih devet dana napraviti pravi posao. Sada imamo sve igrače, svi su spremni su i idemo raditi”, izjavio je koordinator za muški rukomet Ivano Balić.

Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini C u Rouenu s Njemačkom, Mađarskom, Bjelorusijom, Čileom i Saudijskom Arabijom. Prva utakmica je protiv Saudijske Arabije 13. siječnja.

Popis reprezentativaca:
Filip Ivić – Vive Tauron Kielce
Ivan Stevanović – PPD Zagreb
Ivan Pešić – Meshkov Brest
Jerko Matulić – Nantes
Josip Božić Pavletić – NEXE
Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce
Lovro Mihić – Wisla Plock
Tin Kontrec – PPD Zagreb
Marko Mamić – Dunqerke
Stipe Mandalinić – PPD Zagreb
Sandro Obranović – MOL Pick Szeged
Lovro Jotić – PPD Zagreb
Luka Cindrić – Vardar
Luka Stepančić – Paris Saint-Germain
Luka Šebetić – PPD Zagreb
Šime Ivić – Wisla Plock
Željko Musa – Magdeburg
Krešimir Kozina – Füsche Berlin
Jakov Gojun – Füsche Berlin
Domagoj Duvnjak –THW Kiel
Zlatko Horvat –  PPD Zagreb