Čilić preokretom do drugog kola

0
Foto: youtube.com

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je u 1. kolu Australian Opena u Melbourneu Poljaka Jerzya Janowicza s 4:6, 4:6, 6:2, 6:2, 6:3.

U prvom setu Čilić je kod vodstva od 2:1 propustio dvije vezane break lopte i onda odmah u slijedećem gemu izgubio servis. Na početku drugog seta kod 1:0 opet je Čilić imao dvije vezane prilike za oduzimanje servisa, međutim ni to nije iskoristio i kazna je stigla u devetom gemu. Poljak je prelagano stigao do 2:0 u setovima ali je nakon toga potpuno stao i praktički nikakvu šansu za pobjedu nije imao. U preostala tri seta potpuna dominacija našeg tenisača. Izgubio je tek sedam gemova i rutinski je prošao dalje.

“Znao sam da će biti teško jer Janowicz može biti jako opasan, pogotovo kada su brzi uvjeti kao u Melbourneu. Agresivan je i ima odličan servis. U početku sam bio preoprezan, oklijevao sam u nekim situacijama i nisam dobro servirao. Srećom sam iskoristio break loptu početkom trećeg seta i nakon toga sam igrao puno bolje i agresivnije. Kasnije sam bio puno čvršći i jači tako da mogu u konačnici biti zadovoljan jer nije se lako vratiti nakon 0-2 u setovima”, kazao je nakon meča Marin Čilić.

U 2. kolu ga čeka prošlotjedni finalist ATP turnira u Sydneyu Britanac Daniel Evans, koji je na stratu dobio Argentinca Facunda Bagnisa sa 7-6 (8), 6-3, 6-1.

“Nikada nisam igrao protiv Evansa. Imao je solidnu prošlu sezonu, talentiran je i može biti dosta opasan. Međutim želim ući u meč kako sam danas završio, onda će biti lakše”, izjavio je Čilić.