11. Pričigin neizvjestan, organizatori traže financijsku podršku vjernih posjetitelja

0

Proteklih 10 godina Pričigin je učinio Split prepoznatljivim , osim po piciginu , i po pričanju priča. Hoće li se i ove godine Splićani družiti s piscima i drugim pripovjedačima, ovisi  o financijskim sredstvima.

Organizatori su se našli u neočekivano teškoj financijskoj situaciji, nakon što su im neki sponzori otkazali, nekim propali, a neki smanjili iznose kojima ih podupiru . Organizacija 11. Pričigina prilično je neizvjesna, a organizatori mole financijsku podršku:
Jednostavno nismo imali drugog načina nego zamoliti prijatelje Pričigina da nam pomognu od 1 kune na naviše.Mi nikad nisamo naplaćivali ulaznice, ali smo plaćali pripovjedačima i smještaj i hranu i honorar.
rekao nam je urednik programa Renato Baretić.

Svaka kuna je dobrodošla, a organizatori će svima uzvratiti dobrim programom i malim znacima pažnje:
Tu će biti povlaštena rezervirana mjesta u publici, majice Pričigina, a oni koji uplate  500 i više kuna dobit će i komplet DVD-ova sa snimljenim kompletnim programom ovogodišnjeg Pričigina.

Što će biti s programom , znat će se do 21.ožujka kada počinje Pričigin. Ako ne izostane pomoć vjerne publike, neće biti velikih promjena.

Ako se ostvare Baretićevi planovi , program će prštati od zvučnih imena i šaljivih naziva večeri: Ljubavni priručnik u 7 koraka, Votka poslije kiše… u goste dolazi Goran Milić, autorsku večer će imati i Jasen Boko i Boba Đuderija, a poznati novinari otkrit će koliko košta duševna bol.