Proslavite Dan žena u kinu

0
Foto: www.kinomreza.hr

Večeras u 25 gradova diljem Hrvatske počinje flmska fešta povodom Međunarodnog dana žena .

Program 3. Ženijalnih dana čine tri filmska ostvarenja, jedan kultni klasik i dva suvremena filmska naslova. Andrea Jakovac iz Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača:
To su kultni klasik Federica Fellinija 8 1/2 iz 1963. godine, jedan od najboljih i najznačajnijih filmskih klasika svih vremena. Nagrađen je, među ostalim, dvjema nagradama Oscar. Ovaj  film o  snimanju filma govori o redatelju  koji, iako bez inspiracije i u kreativnoj blokadi, kreće bez scenarija snimati svoj novi film. U naslovnim ulogama su slavni talijanski glumci  Marcello Mastroianni i Claudia Cardinale.

Drugi film je domaći:
Dugometražni igrani prvijenac Katarine Zrinke Matijević, Trampolin, film je o ljubavi, ali ne i ljubavni film. To je film o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi koja često postane uvjetovana; film o ožiljcima koji ostaju u nama dugo nakon što masnice izblijede. U glavnim ulogama nastupaju Franka Mikolaci, Tena Nemet Brankov i Marija Tadić.

Filmovi će se prikazivati od danas do 12.ožujka u neovisnim kinima diljem Hrvatske :
U Splitu u kinu “Karaman” i kinoteci  “Zlatna vrata”, u Kinu Mediteran Komiža, Imotski, Bol, Lastovo,  Omiš, Jelsa i Hvar, te u Sinju i Dubrovniku,

Koja kina sudjeluju možete vidjeti na www.kinomreza.hr , a raspored projekcija na web stranicama tih kina. Projekcije počinju večeras, a zašto ne proslaviti i sam Dan žena u mraku kino dvorane za razliku od uobičajenih izlazaka na večeru, koncert ili nešto slično